Alpesi sí - Miklós Edit visszatér korábbi sikerei színhelyére
Miklós Edit visszatér korábbi sikerei színhelyére
Fotó: Europress/AFP

Miklós Edit visszatér korábbi sikerei színhelyére

HosszabbitásHosszabbitás
2017/12/07 17:41

Újabb fontos állomás következik Miklós Edit számára az alpesi sí világkupa sorozatban, melynek helyszíne a svájci St. Moritz. Itt szerezte meg első világkupa harmadik helyezését az MTK sízője, akinek ezúttal nem lesiklásban, hanem szuperóriás-műlesiklásban lesz lehetősége a jó szereplésre.

A múlt szombati bravúros visszatérés után továbbra is a versenyrutin megszerezése a célja olimpiai hetedik helyezett sízőnknek. A kanadai Lake Louise-ban rendezett világkupán lesiklásban elért 14. helyezésével a várokozásokat felülmúlta Miklós Edit, aki hétvégén a rövidebb gyorsasági számban, a szuperóriás-műlesiklásban versenyez St-Moritz-ban. Pénteken az alpesi összetett számot rendezik, melynek első futamában, a szuper G-ben edzésként elindul, hogy ismerkedhessen a pályával.

Ahogy Miklós Edit Lake Louise-i szuper-G menete után Stark Márton szövetségi kapitány nyilatkozta, sízőnknek újra hozzá kell szoknia a váratlan helyzetekhez. Az edzésnapok és a versenyzések számával ez is alakul majd, de összeségében jól sikerült a visszatérése. A rutin megszerzése a célja a soron következő világkupa futamoknak is.

(Forrás: Magyar Sí Szövetség)
A St. Moritz-i Világkupa menetrendje:

2017. december 8. péntek ​10:00 (női alpesi összetett - szuperóriás-műlesiklás)

13:00 (női alpesi összetett - óriás-műlesiklás)

2017. december 9. szombat ​10:45 (női szuperóriás-műlesiklás)

2017. december 10. vasárnap ​10:30 (női szuperóriás-műlesiklás)

Hozzászólások