Alpesi sí - Lindsey Vonn kiesett utolsó cortinai versenyén, az azonnali visszavonulását sem zárta ki
Lindsey Vonn kiesett utolsó cortinai versenyén, az azonnali visszavonulását sem zárta ki

Lindsey Vonn kiesett utolsó cortinai versenyén, az azonnali visszavonulását sem zárta ki

Hosszabbitás ·
2019/01/20 14:57

Az összetettben címvédő Mikaela Shiffrin győzött, Lindsey Vonn nem ért célba a női alpesisí-világkupa szuperóriás-műlesikló viadalán Cortina d'Ampezzóban.

Az olaszországi versenyen a kétszeres olimpiai bajnok szezonbéli 11. vk-győzelmét ünnepelhette, és már csak három sikerre van attól, hogy beállítsa Vreni Schneider egy idényre vonatkozó rekordját, amelyet a svájci síző még az 1988-89-es vk-szezonban állított fel 14 diadallal.

A kétszeres összetett vk-győztes Shiffrin 54. alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára a világkupában.

Kicsúszott, és nem tudta befejezni a futamot Lindsey Vonn, minden idők legeredményesebb női alpesi sízője. A 34 éves, idén visszavonuló amerikai sztár - aki nemrég két hónapos kényszerpihenő után tért vissza - a viadal után könnyeivel küszködve közölte: fájdalmai miatt elképzelhető, hogy ez volt az utolsó versenye.

"Lehet ez volt az utolsó versenyem. El kell gondolkodnom ezen, mivel túl nagy a fájdalom a térdemben" - nyilatkozta a 82-szeres világkupa-győztes síző. 

"Sajnos nem tudok még 2-3 évet versenyezni. Nem az a baj, hogy nincs motivációm, viszont a testem azt mondta, hogy ennyit és nem többet. Egyszer szeretnék a gyerekeimmel fájdalom nélkül síelni" - tette hozzá Vonn.

Eredmények, női szuperóriás-műlesiklás:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:22,48 p
2. Tina Weirather (liechtensteini) 1:22,64
3. Tamara Tippler (osztrák) 1:22,66

(MTI/via)

Hozzászólások