Alpesi sí - Lindsey Vonn kiesett utolsó cortinai versenyén, az azonnali visszavonulását sem zárta ki
Lindsey Vonn kiesett utolsó cortinai versenyén, az azonnali visszavonulását sem zárta ki
Fotó: Europress/AFP

Lindsey Vonn kiesett utolsó cortinai versenyén, az azonnali visszavonulását sem zárta ki

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/20 14:57

Az összetettben címvédő Mikaela Shiffrin győzött, Lindsey Vonn nem ért célba a női alpesisí-világkupa szuperóriás-műlesikló viadalán Cortina d'Ampezzóban.

Az olaszországi versenyen a kétszeres olimpiai bajnok szezonbéli 11. vk-győzelmét ünnepelhette, és már csak három sikerre van attól, hogy beállítsa Vreni Schneider egy idényre vonatkozó rekordját, amelyet a svájci síző még az 1988-89-es vk-szezonban állított fel 14 diadallal.

A kétszeres összetett vk-győztes Shiffrin 54. alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára a világkupában.

Kicsúszott, és nem tudta befejezni a futamot Lindsey Vonn, minden idők legeredményesebb női alpesi sízője. A 34 éves, idén visszavonuló amerikai sztár - aki nemrég két hónapos kényszerpihenő után tért vissza - a viadal után könnyeivel küszködve közölte: fájdalmai miatt elképzelhető, hogy ez volt az utolsó versenye.

"Lehet ez volt az utolsó versenyem. El kell gondolkodnom ezen, mivel túl nagy a fájdalom a térdemben" - nyilatkozta a 82-szeres világkupa-győztes síző. 

"Sajnos nem tudok még 2-3 évet versenyezni. Nem az a baj, hogy nincs motivációm, viszont a testem azt mondta, hogy ennyit és nem többet. Egyszer szeretnék a gyerekeimmel fájdalom nélkül síelni" - tette hozzá Vonn.

Eredmények, női szuperóriás-műlesiklás:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:22,48 p
2. Tina Weirather (liechtensteini) 1:22,64
3. Tamara Tippler (osztrák) 1:22,66

(MTI/via)

Hozzászólások