Alpesi sí - Két nap alatt két osztrák sztár is súlyosan megsérült
Két nap alatt két osztrák sztár is súlyosan megsérült
Fotó: Europress/AFP

Két nap alatt két osztrák sztár is súlyosan megsérült

Schindler AndrásSchindler András
2019/01/12 18:59

Az osztrákok azon felül, hogy szinte katasztrófahelyzetben vannak az óriási havazások miatt, a női alpesi sízőiket is elvesztik. Szombaton Anna Veith, míg pénteken Stephanie Brunner is ugyanazon a pályán, ugyanazt a sérülést szenvedték el.

Ahogy korábban megírtuk, Anna Veith keresztszalag-szakadás miatt kénytelen kihagyni a szezon hátralévő részét.  

Anna Veith keresztszalag-szakadást szenvedett! | Hosszabbítás

Az olimpiai bajnok Anna Veith az olaszországi edzésén keresztszalag-szakadást szenvedett és ezzel befejeződött az osztrák alpesi síző szezonja. Anna Veith az olasz Pozza di Fassa sípályáján készült, amikor egy ütés hatására fájdalmat érzett és azonnal abbahagyta az edzést. A hochrumi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a jobb térdében elszakadt a keresztszalagja.

Ugyanezen a pályán, az olaszországi Pozza di Fassában Stephanie Brunner is súlyos sérülést szenvedett egy nappal korábban. Brunner bal térdében szakadt el a keresztszalag és hasonlóan Veithhez a hochrumi kórházban meg is műtötték.

"Sajnálom, hogy ez történt. Pozitívan tekintek a jövőre, és hamarosan visszatérek" - nyilatkozta Brunner, akinek a szezonja és a világbajnoki álmai is véget értek idén. 

via


Hozzászólások