Alpesi sí - Jól sikerült Miklós Edit operációja
Jól sikerült Miklós Edit operációja
Fotó: Miklós Edit Facebook-oldala

Jól sikerült Miklós Edit operációja

HosszabbitásHosszabbitás
2018/01/14 11:56

Miklós Edit az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag, így biztosan nem indul a phjongcshangi téli olimpián.

Megműtötték a térdét szombat éjjel, az operációról és Edit állapotáról az alpesi szakág szövetségi kapitánya, Stark Márton adott ki közleményt:

Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően. Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát."

Kezelőorvosa, dr. Christian Schenk azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét. Ugyanazt a rehabilitációt végig kell csinálni, mint az előző évben. A Magyar Síszövetség nagyon reménykedik, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése, sok nehézségen ment keresztül karrierje folyamán, de bíznak benne, hogy lesz kedve és ereje folytatni a sízést, a síszövetség vezetése mindenben támogatja őt. Amint döntés születik arról, hogy Miklós Edit kiesésével az alpesi szakág mely versenyzőket indítja a téli olimpián, a síszövetség arról is tájékoztatja a közvéleményt.

Vasárnap délelőtt Miklós Edit is posztolt egy videót a saját Facebook-oldalára:

Forrás: Magyar Síszövetség

Hozzászólások