Alpesi sí - Hirscher blog: Szeretnék kimaradni a Hahnenkamm körüli felhajtásból
Hirscher blog: Szeretnék kimaradni a Hahnenkamm körüli felhajtásból
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: Szeretnék kimaradni a Hahnenkamm körüli felhajtásból

Schindler AndrásSchindler András
2019/01/22 12:38

Marcel Hirscher a harmadik helyen végzett a wengeni műlesikló versenyen, amellyel nem igazán volt elégedett. Erről, és a hétvégi kitzbüheli szlalomról is írt a szokásos blogbejegyzésében.

Sziasztok!

A harmadik helyezésem egy olyan hegyen, mint a Lauberhorn, nem egy tökéletes eredmény, de jobb, mint ha az utolsó lennék... Egyszerű a képlet: az első futamban nem síeltem jól és nagy hibákat csináltam, így kilenc tizeddel voltam lassúbb!

A második futamban sokkal jobb voltam, néha, ha ráteszek egy lapáttal, akkor ennek érződik a hatása. A harmadik hely és a második menet legjobb időeredménye elég megnyugtató egy nem tökéletes verseny végén. Ez az érzés kell hogy motiváljon. A cél az, hogy a következő versenyeken az első futamban elég laza legyek, energiát tartalékoljak és meglegyen a megfelelő felszerelés, valamint a beállítás is tökéletes legyen - könnyebb mondani, mint megcsinálni :)

Szeretnék gratulálni Manuel Fellernek, akinek nagyon kevesen múlt, hogy nem nyerte meg első világkupa-versenyét. Természetesen nagy gratuláció Clement Noelnek is. Mindenki tudja, hogy Manu gyors és ezt sokszor bebizonyította már, de sajnos most is elkövetett pár hibát, mint korábban. Ha sikerül két jó futamot összetennie, akkor mindig esélyes lesz a győzelemre. És mit mondhatnék Clementről? Óriási tehetség! Fiatal, tele van energiával és nagyon tiszta technikával síel. A következő generációhoz tartozik, amely igencsak megnehezíti a dolgom, mivel nem hibázhatok.

hirscher-wengen3.jpg Manuel Feller (b), Clement Noel (k) és Marcel Hirscher a wengeni dobogónFotó: Europress/AFP

A következő verseny Kitzbühelben lesz. Most szerdáig pihenek, aztán csütörtökön kezdem az edzést. Lesz egy médiás esemény is aznap, de ettől eltekintve szeretnék kimaradni a Hahnenkamm körüli felhajtásból. Szombaton elutazom Kitzbühelbe, aztán vasárnap a verseny után már jövök is vissza. Csak a legfontosabb kötelességeimnek teszek eleget, mert csak a síelésre akarok koncentrálni. Erre is van szükség, aki Kitzbühelben nyerni szeretne. A lejtő nagyon változatos, minden van rajta, ami csak létezhet. Meredek lejtő, még egy kis emelkedő is. Ráadásul a pálya kicsit még balra is lejt - nem egyszerű feladat, de ettől szép a dolog!

via

Hozzászólások