Alpesi sí - Hirscher blog: Soha ne állj le!
Hirscher blog: Soha ne állj le!
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: Soha ne állj le!

Schindler AndrásSchindler András
2019/03/12 09:48
Marcel Hirscher a hétvégén egy hatodik és egy harmadik helyett szerzett óriás-műlesiklásban, illetve szlalomban Kranjska Gorán, ezzel pedig megszerezte pályafutása nyolcadik kristálygömbjét az összetettben. 

Az osztrák ismét megosztotta velünk gondolatait a szlovéniai verseny után.

Csak ezekben a napokban jöttem rá, mit is sikerült elérnem a szezonban, főleg úgy, hogy ez sorozatban a nyolcadik megnyert évadom. Nagyon boldoggá és elégedetté tesz ez az érzés. Természetesen ez nem sikerült volna a csapatom nélkül, és ismételtem meg kell köszönöm a családomnak, a támogatóimnak és rengeteg embernek, akik mellettem voltak ezen az úton.

Az újságban megláttam azt a fotót, ahol mind a nyolc év győztes pillanatait egy képre tették. Felnevettem. A 2012-es Marcel már nincs többé... Az évek során sokat fejlődtem, köszönhetően a társaimnak, a mentoraimnak és a szponzoraimnak, akik minden pozitív impulzust megadtak, hogy soha ne hagyjam abba a tanulást. Ez a legfontosabb dolog az életben.

Soha ne állj le! Ez volt a mottóm Kranjska Gorán. Miután sikerült bebiztosítanom a nyolcadik összetett kristálygömböt az óriás-műlesiklásban szerzett 6. hellyel elég nehéz volt koncentrálnom a műlesiklásra. Az energiaszintem egyszerűen leesett, mivel a célomat elértem idén. Nehéz volt motiválnom magamat a vasárnapi versenyre. Végül azért sikerült: A rossz első futam után, végül összejött egy harmadik hely.

Sok volt idén azért a bizonytalanság is, így elégedett kell hogy legyek az elért sikerekkel. Jól kezdődött az idény, mint korábban sosem. Karácsony előtt viszont jöttek a gondok a léc beállításokkal. Nem kezeltük jól a helyzetet, de amikor január közepére sikerült orvosolni a problémákat ismét jól működött minden. Mindent összevetve, egy szenzációs szezont zárok.

Tisztában vagyok azzal, hogy sokan nehezen értik meg azt, amit csinálok. Az energia és az a sok nehézség, mait beleadtam, hogy sikeres legyek az előző hét szezonban az óriási, és most érzem igazán ennek a súlyát.

A kérdés már csak az, hogy milyen célokkal vágok neki a szezonzáró világkupának Andorrában? A válaszom csak annyi, hogy nagyon elfáradtam és most az a fontos, hogy sikerüljön még a tartalékaimat mozgósítani, hogy ismét teljesíteni tudjak. Meglátjuk...

Az Eurosport 1-en keddtől vasárnapig élőben közvetítjük a világkupa-döntőt Andorrából!

via

Hozzászólások