Alpesi sí - Hirscher blog: „Ne nevezzük ezt visszatérésnek!”
Hirscher blog: „Ne nevezzük ezt visszatérésnek!”
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: „Ne nevezzük ezt visszatérésnek!”

Schindler AndrásSchindler András
2017/12/05 13:46

Marcel Hirscher megnyerte a szezon első óriás-műlesikló versenyét Beaver Creekben. Ezt már megírtuk korábban, így nem maradt más hátra, hogy megnézzük, ő hogyan vélekedett erről a sikerről a szokásos blogbejegyzésében.

„Mit is mondhatnék. Ez egy nagy meglepetés mindenkinek a csapatomban. Teljesen váratlanul ért, hogy ilyen jó eredményt érek el a kevés edzés és az új felszerelés miatt. Elég fura volt a múlt heti coloradói edzés: először még két másodperccel voltam a csapattársaim mögött, a hét közepén már egy másodpercre, két nappal a verseny előtt már öt tizedre, és a futamon pedig...”

Marcel Hirscher korábban már beszámolt róla, hogy bokatörése miatt a kevés edzés a versenyzés rovására mehet, hiszen nagyon nem tudott az óriás-műlesiklásra készülni. Ezt nagyon nem lehetett észrevenni, mivel az első siklás után Stefan Luitz és Ted Ligety mögött a harmadik helyen állt a versenyben (+0,39).

"Az első futamban elég feszült voltam, mert egy verseny mindig más, mint egy edzés. Számomra a második futam mindig könnyebb - mentálisan és fizikálisan is. Ez nagyon egyszerű: a test és az agy tudja már az első futam után milyen is a pálya.

Most az első pár kapu után éreztem, hogy ez igen! Elég jól ment, a kanyarok jól sikerültek. A célban tudtam, hogy versenyben vagyok."

Az osztrák előzetesen nem a győzelmet tűzte ki célul, csak azt szerette volna elérni, hogy közelebb kerüljön az első versenyén a legjobbakhoz. Ezért is lepődött meg nagyon, hogy rögtön győzni is tudott, amit a csapatának köszönhet, mivel rengeteget tettek a sikeréért.

"Ezt a beaver creeki győzelmet nem szabad olyan kirobbanó sikernek elkönyvelni. Az öröm megvan, de tovább kell koncentrálni a feladatomra. Túl korai még azt gondolni, hogy a nehezén túl vagyok. Még új a síléc, szoknom kell még a felszerelést az óriás-műlesiklásban."

Hirscher sokat köszönhet még a svájci csapatnak is, akikkel együtt készült, sőt Henrik Kristoffersennek is köszönetet mondott a segítségéért, aki végül a második helyen fejezte be a versenyt (+0,88). A harmadik Stefan Luitz lett (+1,03)

"Sok tapasztalatot szereztem hála nekik, de Manuel Feller és a többi csapattársam is kivette a részét a felkészülésemben. Főleg úgy, hogy mindig gyorsabbak akartak nálam lenni az edzéseken!"

A folyatás nem olyan egyszerű számára, mivel vasárnap törölték a repülőjáratát, így a val'd isere-i verseny előtt még bizonytalanok az edzések.

"Még mindig Coloradóban vagyunk, ahelyett, hogy otthon a heverőn feküdnék...így nem lesz lehetőségem pihenni a francia verseny előtt. A kimerítő edzések után ez elég fájdalmas, de remélem hamarosan otthon leszek. Ha hazaérek lesz pár műlesikló edzés és egy nap óriás-műlesiklás, mielőtt csütörtökön Val d'Isere-be utazunk".

Marcel Hirscher legközelebb szombaton és vasárnap áll rajthoz, amikor egy óriás-műlesikló és egy műlesikló versenyt rendeznek a francia síparadicsomban.

Hozzászólások