Alpesi sí - Hirscher blog: Múlt héten még az sem volt biztos, hogy versenyezhetek
Hirscher blog: Múlt héten még az sem volt biztos, hogy versenyezhetek
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: Múlt héten még az sem volt biztos, hogy versenyezhetek

Schindler AndrásSchindler András
2019/02/18 17:22

Marcel Hirscher minden idők legjobb férfi alpesi sízője lett a világbajnokságok történetében, miután hetedik aranyérmét is megszerezte a műlesikló verseny megnyerésével Aréban. Az osztrák betegen állt rajthoz a vébén, és így is egy ezüst- és egy aranyérmet nyert a két hét alatt.

A részleteket megosztotta velünk a blog bejegyzésében.

"Ahogy itthon ülök és visszagondolok a teljesítményemre, csak azt tudom mondani, hogy az előző két hét volt a legnehezebb pályafutásom során. Ezt össze tudnám hasonlítani, a két évvel ezelőtti St. Moritzban zajló versennyel, ahol még betegebb voltam. Ezért is köszönettel tartozom a csapatomnak, akik lehetővé tették, hogy az előző pár napban visszanyertem az erőmet...

Múlt hét csütörtökön még az sem volt biztos, hogy versenyezhetek, és így az ezüstéremért óriás-műlesiklásban és az aranyért a műlesiklásban csak hálás lehetek.

Amikor vasárnap beértem a célba, nem a büszkeség és az elégedettség érzése tört elő belőlem, hanem inkább a hála és a megkönnyebbülésé. A média számára az arany volt az elvárás, amely óriási teher is volt számomra.

Természetesen az ember megtanulja az évek során kezelni a sikerek okozta nyomást és ha még kétszer ki is estem volna Aréban, akkor is csak rövid ideig lett volna hatással rám. Teljesíteni akarsz, megmutatni, hogy mire vagy képes, máskülönben nem is lennél versenyző. Hat évvel ezelőtt Schladmingban minden más volt még. Akkor összetörtem volna, ha nem sikerült volna jól szerepelnem az utolsó napon a vb-n. Most ez már teljesen más.

Nagyon örülök, hogy megoszthatom a sikeremet a csapattársaimmal. Mindig is mondtam, hogy Michi (Michael Matt) és Blacky (Marco Schwarz) jó sízők, de most nem kell ezt megismételnem, mivel vasárnap bebizonyították. Blacky három érmet nyert a vébén, Michi kettőt, amely csak tiszteletet érdemel. Összességében az osztrák sízők hét érmet nyertek, és egyet csapatban is sikerült. Nem egy rossz teljesítmény!

marcel hirscher-vb.jpg Fotó: Europress/AFP

Még mindig nem vagyok egészséges, és már pakolnom kell, mivel repülünk Stockholmba, ahol fontos pontokat kell gyűjtenem műlesiklásban és az összetettben is. Mindig mondani szoktam, hogy a városi verseny nem a kedvencem, de megpróbálok jól szerepelni, a magasságom ellenére:) Remélem a testem is így akarja...

Kedden este már repülök is vissza, mert szerdán már Banskóba utazunk, ahol a kombinációt és a szuper-G-t kihagyom, csak a vasárnapi óriás-műlesiklásban indulok. Majd aztán jöhet egy kis pihenés, mivel a kvitfjelli versenyt kihagyom."

via

Hozzászólások