Alpesi sí - Hirscher blog: "Hihetetlen hálás vagyok az előző nyolc évért"
Hirscher blog: "Hihetetlen hálás vagyok az előző nyolc évért"
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: "Hihetetlen hálás vagyok az előző nyolc évért"

Schindler AndrásSchindler András
2018/12/11 10:44

Marcel Hirscher pályafutása 60. világkupa-győzelmét ünnepelhette Val d'Isere-ben, miután nagy fölénnyel nyerte az óriás-műlesiklást szombaton. Karrierje első trófeáját is ezen a lejtőn emelhette magasba, így nem csoda, hogy fontos helyszín és mérföldkő az osztrák életében a francia síparadicsom.

Hirscher az érzéseiről, a teljesítményéről a blogbejegyzésében is beszámolt:

Sziasztok!

A 60-as szám elég elgondolkodtató, amely egy kicsit arra késztet, hogy számba vegyem, mi is történt az elmúlt nyolc évben. Ezer dolog kavarog most a fejemben, de mindenek felett, hihetetlen hálás vagyok.

Hálás azoknak az embereknek, akik eddig a pontig elkísértek, nélkülük ez nem ment volna. A családom, a csapatom és még sokan mások segítik a mai napig is a munkámat. Hálás vagyok a sorsnak, hogy egészséges tudtam maradni, és egyetlen egy világkupáról sem hiányoztam az elmúlt 7 évben!

Egy hosszú és intenzív szezon elején vagyunk; karácsonyig még négy versenyem lesz! A val d'isere-i győzelem jó kezdése ennek a sűrű pár hétnek. Jó érzés, hogy 1,18 másodperccel tudtam nyerni Henrik (Kristoffersen) előtt. Hogy is lehet ez?

A válasz egyszerű: két jó futamot csináltam. Az első volt különleges, főleg úgy, hogy extrém körülmények voltak az első kaputól a célig. Henrik különösen jó második menetet síelt, de mivel elkövetett pár hibát az elsőben, így ez megbosszulta magát.

A győzelmem mellett nagyon örülök, hogy Felix Neureuther visszatért a versenyzéshez. Nagyon örültem, amikor a hotelbe beléptem, és ott láttam őt ücsörögni. Természetesen kell még idő neki, hogy visszanyerje az erejét, és ott van még a kézsérülése is. Ha elmegy a szerencséd, akkor könnyen jönnek a bajok. De biztos vagyok benne, hogy Felix hamarosan ismét nyerni fog!

A vasárnapi műlesikló futam eltörlése teljesen jó döntés volt. Ha megnézitek a képeket, akkor kiderül, hogy teljesen igaza volt a versenyszervezőknek.

valdisere.jpg Fotó: Europress/AFP

A következő hétvégén két futam is lesz Alta Badián: egy óriás-műlesiklás és egy parallel óriás-műlesiklás. Mindkettőn elindulok, de mindenki tudja rólam, hogy a parallel verseny nem a kedvencem. Ez csak a túlélésről szól, és hogy szerezzek néhány pontot.

Most lesz pár nap pihenőm, majd jön 2-3 nap edzés. És innentől sűrűsödik igazán a program. Vasárnap és hétfőn verseny, majd szerdán edzés, és 20-án jön egy saalbachi óriás-műlesikló verseny, amelyet a törölt söldeni futam helyett rendeznek meg. Majd még karácsony előtt lesz egy műlesikló verseny Madonna di Campiglióban. Ezt nevezem én karácsony előtti őrültek házának. :)

via

Hozzászólások