Alpesi sí - Hirscher blog: "Egy rádióüzenetnek köszönhetem a győzelmem"
Hirscher blog: "Egy rádióüzenetnek köszönhetem a győzelmem"
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: "Egy rádióüzenetnek köszönhetem a győzelmem"

Schindler AndrásSchindler András
2018/11/20 11:10

Elkezdődött a férfiak számára is a 2018/19-es síszezon a Leviben megrendezett műlesikló versennyel, így folytatódik negyedik évadjával a Hirscher blogunk is, amelyben a hétszeres világkupa-győztes Marcel Hirscher útját követjük futamról futamra, kiemelten foglalkozva a februári svédországi világbajnoksággal.

A hétvégén sikerült az első versenyt befejezni az új szezonban, azt követően, hogy az október végi söldeni óriás-műlesiklást a hóvihar miatt törölték a szervezők. Leviben tehát a szlalom specialistái gyűltek össze, hogy megmutassák az év eleji formájukat, és kiderüljön vajon továbbra is Marcel Hirscher és Henrik Kristoffersen csatájára számíthatunk idén is. Az utóbbi kérdésre gyorsan meg is kaptuk a választ: IGEN!

A mostani szezon is különös módon indult Hirscher számára. 

Most nem egy sérülés, hanem a családi okok miatt volt érdekes az osztrák formája. Többször hangsúlyozta, hogy a születendő gyermeke miatt az idei évben a család lesz az első és az is elképzelhető, hogy nem indul el egy versenyen, ha szükség van rá otthon. Természetesen az edzéseket elkezdte és a tőle már megszokott kemény munkával készült. 

hirscher-training.jpg Fotó: Europress/AFP

Az előzmények miatt sokan várták kíváncsian, hogy mire is lesz képes a kétszeres olimpiai bajnok az új szezonban. Marcel Hirscherben is pontosan ezek a gondolatok kavarogtak.

Sziasztok!

Sikeresen kezdődött a szezon! Begyűjtöttem 100 pontot és a harmadik rénszarvasomat üdvözölhettem a Mr. Snow családban. (így hívják a rénszarvast - a szerk.) Ez egy nagyszerű jutalom a kemény versenyzésért és egy megerősítés is számomra. Annak ellenére, hogy a nyár folyamán az életemben más dolgok lettek fontosabbak, amikor a futam elkezdődött képes voltam ismét verseny üzemmódba kapcsolni.

Ahogy sok versenyen az előző szezonban, most is egy igazi dráma volt köztem és Henrik között. Be kell valljam a futam előtt nagyon ideges voltam. Tudtam, hogy most minden előröl kezdődik, és fogalmam sem volt milyen formában vagyok. De megnyugodtam, amikor kiderült, hogy az első futam után én vezetek.

A második futamban ugyanazt a taktikát követtem, mint eddig: mindent vagy semmit. A 9 százados győzelmemet Henrik előtt viszont egy rádióüzenetnek köszönhetem. Michi Matt röviddel a második menet előtt rádión közölte, hogy van egy olyan "lyuk" a pályában, amit mindenképpen el kell kerülnöm. Ez az információ mindenképpen hozzájárult a sikeremhez. Így képzelem el én a csapatmunkát. Egy dolgot mondhatok: Köszi Michi!

Az, hogy mit sikerült ebből a versenyből tanulnom az idei szezonra nézve, az egyelőre elég kevés, mivel a következő műlesikló futam is csak három hét múlva lesz Val'd Isere-ben. Az biztos, hogy egy új játék kezdődött és a szerencse is meghatározó lesz. Egy dolgot viszont tudok, hogy továbbra is versenyképes vagyok, amely érzést magammal viszik a következő futamra is.

Most jöhet az óriás-műlesiklás! Két hét múlva Beaver Creekben újra feltehetem a kérdést: hol állok? Három nap pihenő után lesz három edzésem óriás-műlesiklásban, és hétfőn már utazok Coloradóban. Ott találkozunk!

via

Hozzászólások