Alpesi sí - Hirscher blog: "Az agresszív, száraz hó megbosszulta magát"
Hirscher blog: "Az agresszív, száraz hó megbosszulta magát"
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: "Az agresszív, száraz hó megbosszulta magát"


2018/12/04 11:41

Marcel Hirscher a szezon első óriás-műlesikló versenyén a második helyen végezett Stefan Luitz mögött Beaver Creekben. Az osztrák már vissza is repült Európába, és rögtön meg is osztotta érzéseit.

Sziasztok!

Mielőtt bármiről is írnék, először gratulálni szeretnék Stefan Luitznak! Stefan nagyszerű síző, akinek rettenthetetlen akarata van. És miért csak az első világkupa-versenyét nyerte vasárnap? Eddig mindig akkor sérült meg, amikor a legjobb formában volt, és ez újra és újra megismétlődött vele. Szerintem a síelők családjában mindenki gratulált neki a megérdemelt győzelemért. Ha nem kellett volna ennyiszer kihagynia versenyt a sérülései miatt, akkor biztos több futamot nyert volna már meg. De ki tudja, lehet most kezdi majd begyűjteni a trófeákat. Ugyancsak gratulálok Thomas Tumlernek, aki előnyt kovácsolt a második futamban a körülmények adta lehetőségekből, és felállhatott ezzel dobogóra.

marcel hirscher-stefan luitz.jpg Fotó: Europress/AFP

És mi a helyzet velem?

Az első futam jó volt. Persze mindig találok olyan pontot, ahol jobb lehettem volna, de ezzel mindenki így van. A kihívás az volt, hogy megtaláljam a helyes tempót a viszonylag "agresszívabbnak" számító havon, ahol már a legkisebb mozdulat is komoly hatással van a lécekre. Tudom, elég bonyolultan hangzik. Az is. A második futamban megbosszulta magát, hogy nem locsolták meg egy kis vízzel a pályát. Azok, akik gyorsak voltak az első futamban, alig tudták ugyanazt az eredményt produkálni a második menetben. Tíz síző után a pálya már úgy nézett ki, mintha 40-en lesiklottak volna rajta. Ez nagyon sok kérdést felvethet, hogy miért történt.

Bármi is legyen, sikerült a második futamban lejönnöm, habár voltak hibák, amelyek a győzelembe kerültek. Teljesen elégedett vagyok így is a szezon első óriás-műlesikló versenyemmel, hiszen mégis második lettem. :)

Mit hoztam magammal haza a Beaver Creek-i versenyből? Egyszerűen érzem, hogy még mindig képes vagyok az élről jól teljesíteni a műlesiklásban és az óriás-műlesiklásban is. Ez jó érzés! Van még bőven munka mindkét szakágban, így már hamarosan el is kezdem az edzéseket.

Néhány napot most pihenek, de csütörtökön és pénteken már edzek szlalomban és óriás-műlesiklásban is. Két edzés nem lesz elég, hogy átváltsak a száraz észak-amerikai hóról az európai viszonyokra, de ezzel mindenki így van. Pénteken már repülök is Franciaországba, aztán szombaton és vasárnap jöhet a val d'isere-i két verseny.

Ott találkozunk!

via

Hozzászólások