Alpesi sí - Hirscher blog: A kitzbüheli első futam után jöttem rá a problémára
Hirscher blog: A kitzbüheli első futam után jöttem rá a problémára
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: A kitzbüheli első futam után jöttem rá a problémára

Schindler AndrásSchindler András
2019/01/30 14:04

Marcel Hirschert Wengenben és Kitzbühelben egy fiatal francia tehetség legyőzte, de az osztrák Schladmingban megmutatta, hogy mire is képes, ha minden tökéletes a felszerelésével. A keddi műlesikló győzelmét követően ismét megosztotta gondolatait a szokásos blogbejegyzésében.

Sziasztok!

A saalbachi verseny óta problémáim voltak a lécbeállításokkal, és sajnos a megoldásra csak a kitzbüheli első futam után jöttem rá. Gyorsan reagáltunk a helyzetre és a második menet már sokkal jobban ment.

Nem tudom pontosan elmondani, mi volt a gond, de most képzeljétek el azt, amikor egy hóviharban vezettek és az autón lévő gumik hirtelen nem úgy viselkednek, mint ahogy szeretnétek. Olyan, mintha nyári gumikon kellene mennetek. Először nem jöttök rá, mi a baj, nyomogattok mindenféle gombot az autóban, de semmi sem segít. Aztán elmentek a legközelebbi szervizbe, felteszitek az új gumikat és érzitek, hogy minden rendben van; gyorsabban száguldozhattok, anélkül, hogy kellemetlen lenne a helyzet.

Annak tudatában, hogy sikerült megtalálni a megfelelő léceket, ismét a képességeim szerint tudtam síelni Schladmingban. Ez egy olyan hely, atmoszféra, amely a legjobb a világon. Itt síelni a hazai közönség előtt egy privilégium. Szenzációs volt a közönség, libabőrös leszek, ha a versenyemre gondolok és a közönség eufóriájára a győzelmem után.

marcel hirscher-schladming2019-3.jpg Fotó: Europress/AFP

Ha a versenyt nézzük, akkor ez első futamban elmondhatom, hogy mindent beleadtam és így nagy különbséget sikerült elérnem a többiekhez képest. A második menetet is jól kezdtem, aztán kicsit visszavettem és nem kockáztattam feleslegesen, és így sikerült harmadszor is nyernem Schladmingban. Még ha ki is estem volna a második menetben - egy kapura bármikor ráléphet az ember - akkor is boldog lennék, mivel ismét azt éreztem, hogy úgy tudtam síelni, mint a szezon elején. Nekem ez volt most a legfontosabb.

marcel hirscher-schladming2019-2.jpg Alexis Pinturault (b), Marcel Hirscher (k) és Daniel Yule (j) a schladmingi dobogónFotó: Europress/AFP

Ezután a felejthetetlen este urán most két nap pihenő következik, majd pénteken és szombaton edzek, mielőtt vasárnap az óriás-műlesiklásban rajthoz állok Garmisch-Partenkirchenben. Majd jön a szezon fénypontja, a világbajnokság!

Úgy tervezem, hogy február 13-án érkezem majd Svédországba, hogy az óriás-műlesiklásban és a műlesiklásban elinduljak. Addig is készülni fogok, és nem engedem, hogy túl rövid legyen a regenerációs időszak, de persze majd nézem a tévében a többieket is. Nagyszerű csapatunk van, és biztos vagyok benne, hogy minden számban nyerünk majd érmet.

via

Hozzászólások