Alpesi sí - Hirscher blog: 2019-ben is keményen dolgozom tovább
Hirscher blog: 2019-ben is keményen dolgozom tovább
Fotó: Europress/AFP

Hirscher blog: 2019-ben is keményen dolgozom tovább

Schindler AndrásSchindler András
2019/01/02 10:08

Marcel Hirscher 2018-ban kétszeres olimpiai bajnok lett, hetedszerre is megnyerte az összetett világkupát, december végén pedig minden idők legjobb osztrák alpesi sízője lett. Annak ellenére, hogy az év utolsó versenyei felemásan sikeredtek, mégis volt mint ünnepelnie az óévben.

Szokásos blog-bejegyzésében így értékelte az év végi szereplését:

Sziasztok,

A 2018-as év felemás érzésekkel ért véget: Saalbachban egy 6. hely órás-műlesiklásban, győzelem műlesiklásban és egy kiesés Madonna di Campiglióban. Bármi is történt az elmúlt héten, egy biztos: a 2018 megmutatta, hogy milyen erős a mezőny és milyen óriási a kihívás!

Ha a kihívásokról beszélünk, akkor a 6. hely óriás-műlesiklásban bizonyította milyen nehézségekkel is kell megküzdenünk. Nem választottam jó lécbeállításokat, és nem is mentem jól. Saalbachban különösen meleg időjárási körülmények voltak. Teljesen más beállításokra volt szükség, mint Alta Badián. A másnapi szlalom viszont megmutatta, ha jól készülsz fel, akkor képes vagy támadni. Ez történt mindkét futamban. A végeredmény egy első hely lett, amellyel megszereztem a 63. világkupa-győzelmemet, ezzel megelőztem Annemarie Moser-Pröllt az örökranglistán, ami egy őrület. Nagyon örültem az elismerő szavainak. Nem egyértelmű, hogy egy lenyűgöző versenyző egy másikról pozitívan beszél...

A Madonna di Campiglióban rendezett műlesikló verseny első futama jól ment. A másodikban csak hibátlan siklással lehetett nyerni. Ahogy Henrik Kristoffersen, én is keményen nekivágtam a pályának és egy szűk kapuvételt választottam az elején. Ez gyorsíthatott volna, de ott volt a veszélye, hogy rálépek egy kapura. Henrik is elkövette ezt a hibát, és utána én is. Aggasztó egy dolog, de nem változtatnék most sem azon, ami történt. Az ilyen hibák megtörténnek. Az egyetlen pozitív dolog, hogy az elmúlt két évben ez volt az első kiesésem műlesiklásban, és mivel Henrik is búcsúzott, így nem tudott pontot hozni rajtam a világkupában.

Meg szeretném említeni Michi (Michael Matt) és Blacky (Marco Schwarz) eredményét, amelyek nagyon boldoggá tettek! Marco mindig kimagaslóan teljesít az edzéseken, de ezt nagyon ritkán képes a versenyeken is megismételni. Remélem a mostani 2. helyezése elég önbizalmat ad neki, hogy a jövőben többször felállhasson a dobogóra. Michinek ez már többször sikerült.

Január 1-jén egyenesen Oslóba repülünk, ahol világkupa-verseny lesz (Hirscher a 7. helyen végzett a parallel óriás-műlesiklásban - szerk). A karácsonyi pihenés is hozzájárulhat ahhoz, hogy ott folytassam, ahol 2018-ban befejeztem. Jó csapatom van és én is jó formában vagyok. Persze ez nem garancia a sikerre, hiszen nézzük csak meg, mi történt Saalbachban és Madonna di Campiglióban. Ezért is kell 2019-ben tovább dolgoznom. 

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

via


Hozzászólások