Alpesi sí - Hannes Reichelt: "Gyermekem születése után karrierem legrosszabb időszaka kezdődött"
Hannes Reichelt: "Gyermekem születése után karrierem legrosszabb időszaka kezdődött"
Fotó: Europress/AFP

Hannes Reichelt: "Gyermekem születése után karrierem legrosszabb időszaka kezdődött"

Schindler AndrásSchindler András
2019/10/22 16:50
Hannes Reichelt ellen ejtették a vádakat az év elején kirobbant doppingbotrány kapcsán, amely az egész osztrák és német sísportot megrázta. A hivatalos szervek "nem látták megalapozottnak" az eljárás folytatását a világbajnok alpesi síző ellen.

A történet még februárban kezdődött, amikor a seefeldi északi-sí világbajnokságon a rendőrök razziát tartottak, és kilenc személyt letartóztattak tiltott szerek használata miatt. A vizsgálat során 21 sportoló ellen kezdtek nyomozást - köztük Reichelt ellen is - mintegy nyolc sportágban. A legendás lesikló azért keveredett gyanúba, mert ismerte Gerald Heiglt, az osztrák sífutó-válogatott edzőjét, aki a nyomozás egyik központi alakja volt, és nem utolsó sorban a nyári felkészülési szezonban ő állította össze Reichelt edzésterveit.

Dopping! Az osztrákok és a németek is érintettek a rendőrségi razziában a seefeldi vb-n | Hosszabbítás

Az osztrák rendőrség dopping után kutatva tartott razziát Seefeldben, az északisí-világbajnokság helyszínén szerdán. A nyomozók a versenyzők szálláshelyén kerestek bizonyítékokat doppingolás vétsége miatt, valamint egy erfurti orvosnál is házkutatást tartottak, nagyobb mennyiségű teljesítményfokozó szerek után kutatva. Az Osztrák Síszövetszég válságértekezletet hívott össze.

"Röviddel életem egyik legszebb pillanata után, a gyermekek megszületését követően, karrierem legrosszabb időszaka kezdődött" - nyilatkozta a 39 éves síző, akit még májusban hallgattak ki és több telefonbeszélgetését és telefonjának adatait is leellenőrizték.

A nyomozás következő szakaszában még júliusban kiderült, hogy semmi terhelő bizonyítékot nem tudnak Reichelt ellen felmutatni, de az ügyészég addig nem zárta le az ügyét, amíg a teljes nyomozás véget nem ért.

"Az elmúlt hetek és hónapok nem voltak könnyűek. A vádaskodások érthetetlenek voltak számomra. Mindig is azt vallottam, hogy a fair play kell hogy vezérlejen a sportban és a magánéletemben is. Szerencsére az igazság gyűzött, és végre a sportnak és természetesen a családomnak szentelhetem az időmet" - tette hozzá Reichelt, aki tervei szerint elindul a 2019/2020-as világkupa-sorozatban, és novemberben Lake Louise-ban ott lesz az osztrák csapattal az első lesikló versenyen. 

via

Hozzászólások