Alpesi sí - Halálos balesetet szenvedett a 17 éves német síző
Halálos balesetet szenvedett a 17 éves német síző
Fotó: Europress/AFP

Halálos balesetet szenvedett a 17 éves német síző

Németh DánielNémeth Dániel
2017/12/07 10:59

Belehalt sérüléseibe a 17 éves Max Burkhart, aki még kedden bukott a Lake Louise-i lesikló versenyen.

Burkhart a délutáni futamon szenvedett balesetet, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A kanadai rendőrség tájékoztatása szerint a sportoló sérüléseit azonnal ellátták, majd mentőhelikopterrel Calgaryba szállították.

A német síző kritikus állapotban került a kórházba, ahol életét nem tudták megmenteni. Szerdán közleményben jelentették be, hogy a fiatal sportoló belehalt sérüléseibe. A Kanadai Síszövetség részvétét nyilvánította közösségi oldalain.

A szövetség döntésének értelmében a csütörtökre tervezett versenyt péntekre tették át, és tájékoztatásuk szerint a hatóságokkal együttműködve próbálják megállapítani, mi vezethetett a súlyos balesethez.

Léce leoldott, fának csapódott a francia lesikló | Hosszabbítás

Tragikus hír rázta meg tegnap az alpesisí-közösséget: a világbajnoki bronzérmes francia lesikló, David Poisson Kanadában, edzés közben bukott és belehalt sérüléseibe. David Poisson, a franciák világbajnoki bronzérmes lesiklója - 2013 Schladming - a Francia Sí Szövetség tájékoztatása szerint bukott és életét vesztette a mai edzés során a kanadai Nakiska lejtőjén.

Rövid időn belül ez a második halálos baleset a sportágban, korábban a franciák világbajnoki bronzérmes lesiklója, David Poisson bukott az egyik edzésen.

via skiracing

Hozzászólások