Alpesi sí - Federer videóüzenetben lepte meg a visszavonuló Vonnt - videó
Federer videóüzenetben lepte meg a visszavonuló Vonnt - videó
Fotó: Europress/AFP

Federer videóüzenetben lepte meg a visszavonuló Vonnt - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/11 12:44

Lindsey Vonn vasárnap bronzéremmel zárt lesiklásban az Aréban zajló alpesisí-világbajnokságon, ami valószínűleg az amerikai klasszis pályafutásának utolsó versenye volt a profik között. Minden idők egyik legnagyobb sízőjének minden idők egyik legnagyobb teniszezője, Roger Federer videóüzenetben gratulált a vasárnapi eredményéhez és a komplett pályafutásához.

A 34 éves amerikai síző a világbajnokság előtt jelentette be, hogy teste már nem bírja a versenyzéssel járó megpróbáltatásokat, és eljött az idő, hogy befejezze karrierjét. Vonn így is ott van a történelem legeredményesebb sízői között, egyedül Ingemar Stenmark 86 világkupa-győzelmet számláló rekordját nem tudta megdönteni. Vonn az előző idényben öt világkupát nyert, és hasonló teljesítménnyel átvette volna a vezetést az örökranglistán.

Ezzel együtt számos rekord kötődik Vonn pályafutásához, többek között ő lett az első női síző, aki hat világbajnoki érmet nyert. Vasárnapi győzelmével a világbajnokságok történetének legidősebb érmese is ő lett. Figyelembe véve, milyen fizikai állapotban érte el mostani dobogós eredményét, különösen figyelemreméltó az amerikai teljesítménye. Még az egyetemes sport legnagyobb alakjai is méltatták a versenyt követően Vonnt, többek között Roger Federer is.

A svájci teniszező videóüzenetben gratulált a 34 éves síklasszisnak, a felvételt az egyik svájci televíziós társaság mutatta meg egy telefonon keresztül. Az amerikai bevallottan nagy teniszrajongó, rendszeresen feltűnik teniszversenyeken, sőt, gyerekkorában ő maga is belekóstolt a sportágba, ám ahogy maga fogalmazott, "borzalmas" volt benne. 

"Szia Lindsey, én vagyok. Nagyon-nagyon gratulálok a pályafutásodhoz, tudom, mindent megpróbáltál, hogy készen állj. Gondoltam rád, néztem a versenyeid, néhány napja a gyerekeimmel együtt láttam az esésed a szuper-G-ben, nagyon sajnáltalak. Csak azt akartam elmondani, hogy nagyon büszke lehetsz magadra, remélem élvezed ezeket a pillanatokat, annak ellenére is, hogy pici szomorúság is lehet benned" - mondta Federer.

"Fogd be, Roger" - bár ez volt az első reakciója, Vonn láthatóan örült a svájci üzenetének (mondjuk ezzel alighanem sokan lennének még így), egyúttal megígérte, hogy ott lesz Wimbledonban, ahol reményei szerint a svájci jól szerepel majd. Végül arra is utalt, hogy egyszer elviszi síelni Federer gyerekeit.  

Hozzászólások