Alpesi sí - Dominik Paris nyerte a szuper G-t, Shiffrin nem indul kombinációban a vb-n
Dominik Paris nyerte a szuper G-t, Shiffrin nem indul kombinációban a vb-n
Fotó: Europress/AFP

Dominik Paris nyerte a szuper G-t, Shiffrin nem indul kombinációban a vb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/06 14:18

Az olasz Dominik Paris nyerte a férfiak szuper-óriásműlesikló számát a svédországi Aréban zajló alpesisí-világbajnokság szerdai versenynapján. A nőknél a szuper-G-ben kedden aranyérmes Mikaela Shiffrin pedig úgy döntött, hogy nem indul a pénteki kombinációban 

A 29 éves sportoló harmadikként teljesítette a pályát, s ugyan nem volt hibátlan a csúszása, ám mint később kiderült, így is ő volt a leggyorsabb a mezőnyben.

Paris mögött, aki az első világbajnoki címét szerezte, holtverseny alakult ki a második helyen, miután a szakági világkupában vezető osztrák Vincent Kriechmayr, illetve a francia Johan Clarey is kilenc századdal ment nála lassabban.

A nap meglepetését a norvégok gyenge teljesítménye jelentette. A skandináv ország négy indulójából a legjobb, Adrian Smiseth Sejersted a nyolcadik helyen zárt, a vb után visszavonuló Aksel Lund Svindal - a szám 2010-es olimpiai bajnoka - a 16., a 2014-ben Szocsiban ötkarikás aranyérmes Kjetil Jansrud a 22. helyen végzett, míg Aleksander Aamodt Kilde csak a 24. lett.

A 23 éves Mikaela Shiffrin Instagram-oldalán jelentette be, hogy a csapatával közösen úgy döntöttek, a hét további részében inkább pihen, és a jövő heti technikai számokra készül.

"Sokat gondolkoztam, mi a jó döntés, de végül úgy határoztunk, túl sok lenne, ha elindulnék kombinációban is" - írta a kétszeres olimpiai bajnok Shiffrin, aki hozzátette, ez a szezon minden álmát felülmúlta eddig, és hiába szeretne minden versenyen rajhoz állni, jól kell gazdálkodnia az erejével, mert még messze van az idény vége.

A svédországi Aréban zajló világbajnokságon a nők óriás-műlesiklását jövő csütörtökön, a szlalomot jövő szombaton rendezik.

Eredmények:

férfi szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:

Dominik Paris (Olaszország) 1:24.20 perc

2. Johan Clarey (Franciaország) 1:24.29 és

Vincent Kriechmayr (Ausztria) 1:24.29

(MTI)


Hozzászólások