Alpesi sí - Direz nyerte a meglepetésemberek csatáját, Shiffrin a nyolcaddöntőben búcsúzott
Direz nyerte a meglepetésemberek csatáját, Shiffrin a nyolcaddöntőben búcsúzott
Fotó: Europress/AFP

Direz nyerte a meglepetésemberek csatáját, Shiffrin a nyolcaddöntőben búcsúzott

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/19 13:37
Nagy meglepetésre a francia Clara Direz sikerét hozta a női párhuzamos óriás-műlesiklás az alpesi sízők világkupa-sorozatának olaszországi állomásán, vasárnap.

A sestriere-i viadalon a nagy esélyesek közül a szlovák Petra Vlova már a 32 között, az összetett vk-t vezető amerikai Mikaela Shiffrin a nyolcaddöntőben búcsúzott, Federica Brignone pedig csak a 3. helyért csatázhatott honfitársával, Marta Bassinóval.

A fináléban két meglepetésember mehetett egymás ellen: a későbbi győztes, korábban Shiffrint búcsúztató Direz eddigi legjobb világkupa-helyezése egy hetedik hely volt a decemberi, lienzi óriás-műlesiklásról, míg riválisa, az osztrák Elisa Mörzinger - aki mindössze ötödik vk-futamát teljesítette - korábban még pontot sem szerzett.

A döntőben a francia versenyző végig vezetve diadalmaskodott, megszerezve pályafutása első vk-diadalát.

Eredmények:
1. Clara Direz (francia)
2. Elisa Mörzinger (osztrák)
3. Marta Bassino (olasz)
A szakági vk állása 2 verseny után (még 1 van hátra): 1. Petra Vlhova (szlovák) 113 pont, 2. Direz 100, 3. Federica Brignone (olasz) 90
Az összetett vk állása 18 verseny után (még 22 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 975 pont, 2. Vlhova 726, 3. Brignone 715

MTI

Hozzászólások