Alpesi sí - Bode Miller: „Számolj velem, visszatérek!”
Bode Miller: „Számolj velem, visszatérek!”
Bode Miller, 2015 Birds of Prey, USA (Fotó: Europress/Getty)

Bode Miller: „Számolj velem, visszatérek!”

Pintér LászlóPintér László
2016/12/30 15:02

Úgy tűnik, Bode Miller tényleg komolyan gondolja a visszatérést. Persze, nyilván nem viccből perelte be a korábbi síszponzorát, hogy egy másik márkával síelhessen. Most azonban az amerikai válogatott edzőjének küldött egyértelmű üzenetet.

Sasha Rearick az olaszország Santa Caterinában árulta el a sajtónak, hogy Bode Miller SMS-ben tájékoztatta a szándékairól. Rearick az alábbi üzenetet kapta Millertől:

„Számolj velem a jövőben. Visszatérek. A dolgaim viszont most nem állnak úgy, hogy januárban Európába utazzak.”

Néhány napja számoltunk be róla, hogy Miller ügyét ejtették a kaliforniai bíróságon, így nem igazán maradt jogi eszköz, amivel kiharcolhatná, hogy már az idén az általa fejlesztett és résztulajdonosként jegyzett Bomber lécekkel indulhasson a világkupában. Márpedig visszatérésének valószínűleg pusztán üzleti okai vannak.

A Headdel aláírt távozási nyilatkozat tehát továbbra is köti, melynek értelmében leghamarabb a 2017/18-as idényben versenyezhet más márkával. A célja valószínűleg a pjongcsangi téli olimpián való indulás. Miller akkor lesz 40 éves.

Az edző szerint, ha tényleg ezt akarja, akkor viszont azonnal meg kell kezdenie a kőkemény edzéseket, függetlenül attól, hogy nem versenyezhet.

“Remélem, hogy visszatér, és sikerül egy teljes felkészülési ciklust teljesítenünk. Minden ezen áll vagy bukik.” – mondta Rearick. “Ha belevágunk, akkor csak teljes mellszélességgel érdemes. Nem elég, hogy elmegyünk egy európai és egy coloradói edzőtáborba. Teljes erővel kell csinálnunk, és most kell elkezdenünk. Jövő héten ezekkel a feltételekkel fogok vele leülni beszélni.”

Miller utoljára 2015 februárjában, a vaili világbajnokságon versenyzett, ahol lécével elvágott egy ínszalagot a vádlijában. A nyáron együtt edzett a válogatottal Chilében, illetve múlt hónapban, Coloradóban is. A tempója nem volt túl acélos, a csapattársai többsége gyorsabb volt nála.  Ráadásul mindkét alkalommal Bomber léceken (és Full Tilt bakancsban) csúszott, amelyről semmiféle világkupa-tapasztalat nincs. Vajon ez a felszerelés elég jó ahhoz, hogy Bode sikeresen térjen vissza?

„Miért ne? Végül is Bode Millerről beszélünk.” – válaszolt röviden Rearick.

A Head versenysportért felelős igazgatója, a korábbi alpesi síző, Rainer Salzgeber megerősítette, hogy van kész ajánlatuk Miller számára, ha mégis úgy döntene, hogy hajlandó Head lécekkel síelni.

“Üdvözölnénk, ha visszatérne hozzánk, de nem számítok erre, mivel aligha az eredményorientált versenyzés a célja. Ha az lenne, akkor ennél sokkal jobban fel kellene készülnie.”

Korábbi waxmestere, Chris Krause is otthagyta a Headet, és a Bomberhez szerződött. Salzgeber szerint, ha mindketten visszatérnének hozzájuk, könnyen vissza tudnának állni a régi rendszerbe. A korábbi csapat rendelkezésére állna, és Chris készíthetné fel a léceit, mint régen. Elárulta, hogy a régi lécei még mindig ott vannak a Head egyik ausztriai raktárában.

Az amerikai válogatott edzője azonban tett egy egészen meglepő kijelentést is. Szerinte ugyanis Miller képes lehet érmet szerezni Pjongcsangban.

“Bode villantani fog valamit. De először is kvalifikálnia kell magát az olimpiára. Erős a lesikló válogatottunk. De arra számítok, hogy Bode gőzerővel fog küzdeni, és magával hozza a síelés iránti lelkesedését a csapatba. Nincs kétség afelől, hogy Bode mindenkinél jobban szereti ezt a sportot, imád versenyezni. A síelés számára az önkifejezés eszköze. Én azt várom tőle, függetlenül attól, hogy 40 vagy 41 éves, hogy úgy síel, ahogyan azt 24 évesen tette.”

Természetesen az edző nyilatkozata után az újságírók Millert is szerették volna megszólaltatni, de nem reagált a megkeresésekre. Ezen viszont aligha lepődött meg bárki is.

Hozzászólások