Alpesi sí - Bode Miller: Shiffrin akár öt érmet is szerezhet az olimpián
Bode Miller: Shiffrin akár öt érmet is szerezhet az olimpián
Fotó: Europress/AFP

Bode Miller: Shiffrin akár öt érmet is szerezhet az olimpián

Németh DánielNémeth Dániel
2018/01/03 22:40

Bode Miller szerint komoly esélye van Mikaela Shiffrinnek, hogy akár öt érmet is szerezzen a phjongcshangi olimpián.

A világ- és olimpiai bajnok Miller 2017-ben vonult vissza az alpesi sítől, azóta az NBC szakértőjeként dolgozik. Egy közelmúltban adott interjúban nem fukarkodott a jelzőkkel, úgy fogalmazott: honfitársa akár minden idők legjobbja lehet.

"Úgy gondolom, ő a legjobb síző - férfiakat és nőket is beleszámolva -, akit valaha is láttam. Nagyon kiegyensúlyozott, dinamikus, intenzív és koncentrált. Minden számban esélyes lehet, amiben csak elindul."

"Most azt mondanám, valószínűleg kettő aranyat nyerni fog az olimpián. Ugyanakkor van némi esélye arra, hogy akár öt érmet is szerezzen, és ha a legjobbját tudja nyújtani, három vagy négy is arany lehet ezekből."

A dicséret minden bizonnyal jól fog esni Shiffrinnek, aki példaképének tekinti Millert. A Denver Post szerint gyerekkorában legalább százszor megnézte a Millerről készített dokumentumfilmet, a Flying Downhillt.

Shiffrin - bár még csak 22 éves - máris több világkupa-győzelemmel (38) rendelkezik, mint Miller (33), és amennyiben valóban nyerne öt érmet, az olimpiai dobogók számában is utolérné.

A öt érem egyébként rekord lenne, 2002-ben a horvát Janica Kostelic tudott egyetlen olimpián belül négy érmet szerezni alpesi sízőként.

Szocsiban Shiffrin műlesiklásban zárt az élen, amivel ő lett a szakág legfiatalabb olimpiai bajnoka. Azóta lesiklásban és óriás-műlesiklásban is a legjobbak közé tartozik: idén 14 versenyből 7-et megnyert.

via nbc sports

Hozzászólások