Alpesi sí - Bejelentette visszavonulását Aksel Lund Svindal
Bejelentette visszavonulását Aksel Lund Svindal
Fotó: Europress/AFP

Bejelentette visszavonulását Aksel Lund Svindal

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/28 16:51

Bejelentette visszavonulását a kétszeres olimpiai bajnok norvég alpesi síző, Aksel Lund Svindal, akinek a jövő kedden kezdődő világbajnokság lesz az utolsó versenye.    

"Kicsit szürreális dolog kimondani, hogy vége van, de logikus és helyes lépés így távozni. Jobb, mint arra várni, hogy az aktuális hétvégi versenyen éppen milyen állapotban vagyok: elindulhatok-e vagy sem" - nyilatkozta a 36 éves Svindal, aki hozzátette, az utóbbi három évben sérülései miatt már nem tudott képességeinek és saját elvárásainak megfelelően szerepelni.    

Svindal bevallása szerint a napokban minden erejével az arei vb-re összpontosít, amely az utolsó megmérettetése lesz az elitmezőnyben. Tervei szerint a február 17-ig tartó svédországi eseményen jövő szerdán szuper-óriásműlesiklásban, három nappal később pedig lesiklásban indul.    

Aksel Lund Svindal első nagy nemzetközi sikerét a legjobbak között éppen Aréban érte el, ahol a 2007-es világbajnokságon lesiklásban és óriás-műlesiklásban is első lett. A norvég pályafutása során nyolc vb-érmet - közte öt aranyat - nyert, a legutolsót 2013-ban gyűjtötte be. Négy ötkarikás érmét két olimpián szerezte: 2010-ben Vancouverben mindhárom színűből jutott neki egy-egy, tavaly Phjongcshangban lesiklásban diadalmaskodott. A világkupák során 80 versenyen lett dobogós, 36 alkalommal győzött, a jelenlegi szezonban egyszer. A vk-ban összetettben kétszer végzett az élen, a szakági rangsorokban pedig kilencszer bizonyult a legjobbnak.

MTI

Hozzászólások