Alpesi sí - A tragédia után újra edz Mattias Hargin
A tragédia után újra edz Mattias Hargin
Mattias Hargin (Fotó: Europress/Getty)

A tragédia után újra edz Mattias Hargin

Pintér LászlóPintér László
2016/08/30 13:00

Az extrém síző Matilda Rapaport, a világ egyik legjobb freeridere július 19-én egy lavina következtében életét vesztette. Matilda és Mattias idén tavasszal házasodtak össze. Mindkettejüknek a síelés volt az élete, ez hozta össze őket. Ha létezik olyan, hogy elveszíted a másik feledet, akkor ez az a helyzet.

Mattias Hargin egy időre visszavonult a nyilvánosságtól, a Svéd Síszövetség tájékoztatása szerint azonban a válogatott Saas Fee-i edzőtáborában már ő is részt vesz. A folytatáshoz a közösség lelki támogatása is erőt ad neki:

"A baleset óta rengeteg segítséget és támogatást kaptam. Rendkívül nagyra értékelem a felém irányuló szeretetet, támogatást és tiszteletet. Most készen állok a visszatérésre, készen állok, hogy újra síeljek.” – nyilatkozta Hargin.

A 30 éves szlalomspecialista számára a folytatás egyben a lelki regenerációt is segítheti.

Matilda és Mattias

"Ez egy új kezdet számomra, melynek a csapattársaimmal és edzőimmel vágok neki. Minden energiámat az elkövetkezendő szezonra való felkészülésre szeretném összpontosítani."

A lelkén ütött seb talán sohasem gyógyul be, de Mattias alighanem a legjobb orvosságot választotta. A közelmúltban hasonló tragédiát megélt kanadai freesízőt, Rory Bushfieldet is az outdoor életforma folytatása és a közösség segítette át a nehezén, miután felesége, az elbűvölő freestyle síző, Sarah Burke egy edzésbalesetben életét vesztette.

In Memoriam Matilda Rapaport

 

Hozzászólások