Alpesi sí - A kitzbüheli lesiklás győztese súlyos sérülést szenvedett, vége a szezonjának
A kitzbüheli lesiklás győztese súlyos sérülést szenvedett, vége a szezonjának
Fotó: Europress/AFP

A kitzbüheli lesiklás győztese súlyos sérülést szenvedett, vége a szezonjának

HosszabbitásHosszabbitás
2018/12/01 11:01

A németek legjobb lesiklója, Thomas Dressen a beaver creeki lesiklóversenyen a jobb térdében keresztszalag-szakadást szenvedett egy óriási bukást követően. A tavalyi kitzbüheli győztest kórházba szállították, és biztosan a mostani szezonban már nem állhat rajthoz.

A 25 éves lesikló a versenyen a védőhálónak csapódott, majd a helyszínre érkező mentőcsapatok azonnal kórházba szállították, ahol a diagnózis szerint Dressen jobb térdében több szalag is elszakadt, komoly zúzódásokat szenvedett és a bal válla részlegesen kificamodott.

Ralf Eder a Német Síszövetség szóvivője elmondta, hogy Dressent a Vailben található helyi kórházba szállították, ahol kiderült számos egyéb komolyabb sérülése is van. Az előző szezonban két világkupa-versenyt - Kitzbühel és Kvitfejll - is megnyerő német sízőn hamarosan Németországban további vizsgálatokat végeznek el. 

A balesetet az időjárási viszonyok megváltozása is okozta, mivel a verseny közben a pálya második felében a köd és a hóesés is nehezítette a versenyzők dolgát.

A lesiklást végül a svájci Beat Feuz nyerte honfitársa Mauro Caviezel és Axel Lund Svindal előtt. 


via

Hozzászólások