Súlyemelés - Nyolc évre eltiltották az Eb-ezüstérmes Magát Krisztinát
Nyolc évre eltiltották az Eb-ezüstérmes Magát Krisztinát
Fotó: Europress/AFP

Nyolc évre eltiltották az Eb-ezüstérmes Magát Krisztinát

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/15 14:33
Doppingvétségért nyolc évre szóló eltiltást kapott Magát Krisztina, az Európa-bajnoki ezüstérmes súlyemelő, aki növekedési hormon használatán veszített rajta - adta hírül az nso.hu csütörtökön.

A 31 éves Magát neve szerepel azon a listán, amelyet a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tett közzé a legutóbbi sportági esetekről, benne a már nevesíthető eltiltottakról, a súlyemelőt illetően jogerős fegyelmi döntéssel lezárva a hosszadalmas jogi procedúrát.

A 2018-as Európa-bajnokságon összetettben ezüstérmes versenyző doppingügye bő egy esztendeje kezdődött, amikor nem utazott el a bangkoki világbajnokságra. A miértről nem tájékoztatta az akkori szövetségi kapitányt, Gyurkovics Ferencet, aki az MTI tudósítójának a thai fővárosban úgy nyilatkozott: fogalma sincs, miért nem ült repülőre Magát.

Utóbb kiderült: a MACS az indulás előtt három nappal levélben kérte a magyar szövetséget, hogy Magát ne utazzon el a vb-re, mert felfüggesztették versenyzési jogát. Magát másodszor vétett a doppingszabályok ellen, az első esetben - 2013 szeptemberében - kétéves eltiltást kapott.

MTI

Hozzászólások