Sportlövészet - Sidi nélkül zajlott a második Eb-válogató
Sidi nélkül zajlott a második Eb-válogató
Fotó: Europress/Getty

Sidi nélkül zajlott a második Eb-válogató

HosszabbitásHosszabbitás
2016/01/25 12:02

Rég nem látott jó eredmények születtek a férfi pisztolyosok versenyében a hétvégén rendezett légfegyveres Budapest bajnokságon, amely a második Európa-bajnoki válogatója volt a sportlövőknek.

A szakág évek óta nem tudott számottevő eredményt produkálni, a magyar versenyzők messze lemaradtak a nemzetközi élmezőnytől, ám az már tavaly is látható volt, hogy Tátrai Miklós közelít a legjobbakhoz. A Mexikói úti lőtéren rendezett viadalon kiváló, 584 körös produkcióval zárta a 60 lövést, amivel szinte minden világversenyen döntőbe lehet jutni. Ráadásul nem csupán ő mutatott nagyszerű formát, hanem Nagy László is, aki 580-at lőtt.

"Nagyon régen vártunk már erre, s ami a legfontosabb, mindkettejük teljesítménye nagyon biztató a februári győri légfegyveres Európa-bajnokság előtt" - nyilatkozta az MTI-nek Győrik Csaba szövetségi kapitány.

A győri Eb az utolsó olimpiai kvalifikációs verseny a sportág képviselői számára, s férfi légpisztolyban - ahogy a másik három ötkarikás számban is - három riói indulási jogot osztanak majd ki a kontinensbajnokságon.

A pisztolyosok mellett a hétvégi viadal további kiemelkedő felnőtt eredményét az ismét zalaegerszegi színekben versenyző Somogyi Péter produkálta, aki 624,6 körrel győzött férfi puskában. A Budapest bajnokságon a már olimpiai kvótás, s 10 méteren is versenyző magyarok közül a puskás Sidi Péter és a pisztolyos Csonka Zsófia nem indult, míg a puskás Péni István gyomorpanaszok miatt nem tudta befejezni versenyét. Tobai-Sike Renáta harmadik lett a női pisztolyosok mezőnyében. Az utolsó válogató verseny a jövő hétvégén sorra kerülő százhalombattai országos bajnokság lesz a sportlövők számára, míg a győri Eb-t február 23. és 27. között rendezik.

 

Hozzászólások