Pool - Zseniális 9-es pucolással nyerte meg az egész versenyt a skót biliárdfenomén
Zseniális 9-es pucolással nyerte meg az egész versenyt a skót biliárdfenomén
Fotó: Europress/AFP

Zseniális 9-es pucolással nyerte meg az egész versenyt a skót biliárdfenomén

Szentimrei KristófSzentimrei Kristóf
2019/11/04 20:32

Jayson Shaw a világ egyik legvirtuózabb pooljátékosa. Nem ismer lehetetlen helyzetet a 31 éves biliárdos, amit be lehet lökni, azt ő be is vállalja, bármilyen nehéz is legyen (a snookerrajongóknak rögtön eszükbe juthat a korábbi, még forrófejű Judd Trump).

Különösen látványos lehet, ha valaki több extra lökést kivitelezve lövi végig hiba nélkül az asztalt, arról nem is beszélve, ha ez egy meccs, sőt, egy torna utolsó játékában történik. Shaw mindezt végrehajtotta a hétvégén a US Nemzetközi 9-es Openen, és így nyert 13-11-re az osztrák Maximilian Lechner ellen (9-es játék: számsorrendben kell lelökni a kilenc golyót; aki belöki a 9-es számú golyót, az nyeri az adott frame-et - poolos szakszóval: rack-et).

A sportág berkein belül "Eagle Eye"-nak becézett játékos egyébként tehetségét már szép eredményekkel is kamatoztatta, ugyanis 2010-ben megnyerte a blackball világbajnokságot (blackball pool=angol 8-as játék: teli és csíkos golyók helyett pirosak és sárgák vannak), valamint idén már negyedik alkalommal lesz ott a sokak által a poolbiliárd csúcsának tartott Mosconi Kupán, ahol a golfban megrendezendő Ryder Kupához hasonlóan Európa legerősebb játékosai mérkőznek meg az USA legjobbjaival. Mindemellett Shaw-t a Billiards Digest 2016-ban az Év Játékosának választotta.

(Úgy 2:06-tól jön a lényegi része)

Hozzászólások