Öttusa - Újabb magyar szerzett olimpiai kvótát az öttusa Eb-n
Újabb magyar szerzett olimpiai kvótát az öttusa Eb-n
Fotó: Europress/AFP

Újabb magyar szerzett olimpiai kvótát az öttusa Eb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/11 20:00
Kovács Sarolta olimpiai kvótát szerzett az angliai öttusa Európa-bajnokságon. Szombaton a hetedik helyen záró Demeter Bence vívta ki az indulás jogát a tokiói olimpiára. 

Kovács a női hagyományos verseny vasárnapi döntőjében a 13. helyen végzett, de előtte ért célba a világkupadöntő győztese, valamint három angol, két fehérorosz és két német, így a tolódások miatt övé lett az utolsó, nyolcadik kvóta. 

A kiírás szerint egy nemzetből az Eb-n csak egy versenyző szerezhetett olimpiai kvalifikációt, illetve a vk-győztes eleve kiesett ebből a számításból. A kvalifikáció névre szól, de mivel egy országból nemenként csak két öttusázó indítható a nyári játékokon, amennyiben több versenyzőnek lesz kvótája, a szövetség dönt.

Kovács jól úszott és a vívásban is az élcsoportban zárt, ezzel negyedik volt két szám után. A lovaspályán viszont 33 pontot elhullajtott, amivel nagyon megnehezítette a helyzetét, végül a lövészetekkel kombinált futást hetedikként kezdve nagyot küzdött, és még éppen befért a kvótások közé.

MTI

Hozzászólások