Phjongcshang 2018 - “Az életemért küzdöttem" - mondta a magyar síző olimpikon
“Az életemért küzdöttem" - mondta a magyar síző olimpikon
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

“Az életemért küzdöttem" - mondta a magyar síző olimpikon

Takács MártonTakács Márton
2018/02/13 11:22

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a jelenlegi legjobb férfi alpesi síző, Marcel Hirscher megszerezte a medálgyűjteményéből egyedüliként hiányzó olimpiai aranyérmet: az osztrák versenyző kombinációban győzött a phjongcshangi játékok keddi napján. A két magyar induló közül Samsal Dalibor 32., míg Kékesi Márton 35. lett.

A szlalomspecialista Samsal Dalibor egy egészen jó, míg Kékesi Márton hektikus futamot produkált, de mindketten jelentőset előreléptek a sok kiesés és visszalépés miatt. Előbbi négy, utóbbi két versenyzőt előzött meg a második futamban összesítésben.

A körülmények viszont finoman sem voltak ideálisak. A viharos időjárás miatt korábban már el kellett halasztani a  férfi lesiklást és a női óriás-műlesiklást is, ez intő jel lehetett a keddi férfi kombináció előtt. A verseny után a két magyar induló is utalt erre.

“Elégedett vagyok, mert a körülményekhez képest jól sikerült a második futam. A pálya jeges volt, emiatt kádak alakultak ki a kapuknál, nem lehetett jobban menni” – értékelt az MTI-nek a negyedik olimpiáján szereplő, de magyar színekben először induló Samsal Dalibor.

“Az életemért küzdöttem. Hatalmasakat mentettem, nem egyszer, hanem legalább háromszor. Csoda, hogy pályán maradtam és nem estem ki. Persze így értékes másodperceket vesztettem. Ha nem hibázok, akkor az eredeti céloknak megfelelően 30. hely közelében lehettem volna” – mondta Kékesi Márton.

Szabó Gábor, az Eurosport vezető kommentátora is posztolt a versenyről:

Hozzászólások