Olimpiák - Miklós Edit célja az érem, álma az arany az olimpián
Miklós Edit célja az érem, álma az arany az olimpián

Miklós Edit célja az érem, álma az arany az olimpián

Csatári Flóra ·
2017/11/28 14:14

Még 72 nap van hátra a 2018-as phjongcshangi téli olimpiai játékokig, ahol az előző játékokon hetedik helyezést szerző Miklós Edit ismét hazánkat fogja képviselni.

Az ő ötkarikás játékokra vezető útja azonban messze nem volt zökkenőmentes, erdélyi születésűként és magyar anyanyelvűként 2010-ben döntött úgy, hogy nem román hanem magyar színekben szeretne versenyezni. Emiatt azonban az összes FIS pontját elvesztette és szó szerint elölről kellett kezdenie. Volt olyan időszak is a karrierjében, amikor teljesen egyedül utazott a világkupa állomásokra, így nem csak a versenyzésnek és az edzéseknek kellett beleférnie a napirendjébe, hanem waxolásnak is. Aztán a legutóbbi téli olimpián 7. lett lesiklásban, ezzel minden idők legjobb magyar síszakági olimpiai eredményét elérve.

A most 29 évesen sportoló a dél-koreai rendezésű játékokra való felkészülése sem ígérkezett egyszerűnek, hiszen 2017 elején súlyos sérüléseket szenvedett, mindkét térdét operálni kellett, ő azonban már januárban is bizakodó volt, és azt mondta, célja az olimpiai arany. A műtét óta azon dolgozott, hogy visszanyerje legjobb formáját, és hogy éremesélyesként állhasson rajthoz Phjongcshangban.

"Január óta az a célom, hogy visszakerüljek a lesiklók elitjébe. Ezért edzedttem nap mint nap, fáradtságot, fájdalmat nem ismerve. Az utam az olimpia felé, nem egyszerű, de minden pillanatát megélem." - írja hivatalos facebook oldalán.

Ezt a felkészülési munkát, ezt az olimpiáig vezető utat fogja megmutatni a "The way of Edit" (azaz Edit útja) című videósorozatában, amelynek ajánlóját szintén a facebookon tette közzé:

Hozzászólások