Olimpiák - Miklós Edit célja az érem, álma az arany az olimpián
Miklós Edit célja az érem, álma az arany az olimpián
Fotó: Europress/AFP

Miklós Edit célja az érem, álma az arany az olimpián

Csatári FlóraCsatári Flóra
2017/11/28 14:14

Még 72 nap van hátra a 2018-as phjongcshangi téli olimpiai játékokig, ahol az előző játékokon hetedik helyezést szerző Miklós Edit ismét hazánkat fogja képviselni.

Az ő ötkarikás játékokra vezető útja azonban messze nem volt zökkenőmentes, erdélyi születésűként és magyar anyanyelvűként 2010-ben döntött úgy, hogy nem román hanem magyar színekben szeretne versenyezni. Emiatt azonban az összes FIS pontját elvesztette és szó szerint elölről kellett kezdenie. Volt olyan időszak is a karrierjében, amikor teljesen egyedül utazott a világkupa állomásokra, így nem csak a versenyzésnek és az edzéseknek kellett beleférnie a napirendjébe, hanem waxolásnak is. Aztán a legutóbbi téli olimpián 7. lett lesiklásban, ezzel minden idők legjobb magyar síszakági olimpiai eredményét elérve.

A most 29 évesen sportoló a dél-koreai rendezésű játékokra való felkészülése sem ígérkezett egyszerűnek, hiszen 2017 elején súlyos sérüléseket szenvedett, mindkét térdét operálni kellett, ő azonban már januárban is bizakodó volt, és azt mondta, célja az olimpiai arany. A műtét óta azon dolgozott, hogy visszanyerje legjobb formáját, és hogy éremesélyesként állhasson rajthoz Phjongcshangban.

"Január óta az a célom, hogy visszakerüljek a lesiklók elitjébe. Ezért edzedttem nap mint nap, fáradtságot, fájdalmat nem ismerve. Az utam az olimpia felé, nem egyszerű, de minden pillanatát megélem." - írja hivatalos facebook oldalán.

Ezt a felkészülési munkát, ezt az olimpiáig vezető utat fogja megmutatni a "The way of Edit" (azaz Edit útja) című videósorozatában, amelynek ajánlóját szintén a facebookon tette közzé:

Hozzászólások