Boksz - Mike Tyson visszatérése durvábbat fog szólni, mint valaha
Mike Tyson visszatérése durvábbat fog szólni, mint valaha
Fotó: Europress/AFP

Mike Tyson visszatérése durvábbat fog szólni, mint valaha

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/07/26 15:30
Roy Jones Jr.-ral nagy bunyóra készülnek, ami már most jóval túlmutat a szimpla jótékonykodáson.

Sejthető volt, mégis kisebb bombaként robbant a hír: Mike Tyson és Roy Jones Jr. életükben először ütköznek meg a ringben. A korábbi nehézsúlyú profi világbajnok brooklyni és az öt súlycsoportban is vb-öves floridai nyolcmenetes bemutató mérkőzésen tér vissza a boksz világába szeptember 12-én, a Los Angeles-i Dignity Health Sports Parkban, és minden túlzás nélkül éhesek a presztízssikerre. 

A két fenegyerek közül látszólag az 54 éves Tyson van nehezebb helyzetben, hisz Jones 2018-as visszavonulásával szemben ő már 15 éve, hogy befejezte sportpályafutását, ráadásul ellenfele négy évvel fiatalabb nála, ami jelen helyzetben nem feltétlen elhanyagolandó tényező. A látszat azonban minden bizonnyal csal: akik követik a híreket, pontosan tudják, hogy Tyson április óta kemény edzésekkel készül, fél napjait a teremben tölti és szemmel láthatóan pakolt magára a régi izomtömegből.

Most tényleg komolyan gondolja Mike Tyson?! | Eurosport

Nagyon úgy tűnik, hamarosan visszatér a ringbe a bokszvilág valaha élt egyik legismertebb alakja. De mégis mi vezérli az 53 éves Mike Tysont? A válasz egyszerűbb lehet, mint gondolnánk. Futótűzként terjedt a hír a napokban, miszerint Mike Tyson edzésbe állt.

Az elszántsággal egyik oldalon sem lesz baj, emiatt pedig jócskán átléphetik a hagyományos jótékonysági bemutató kereteit. Nyilván a reklám kedvéért, de Tyson finoman befenyítette Jonest a fentebb is látható felvezető videóban, mondván, jobb lesz, ha vigyáz magára - persze a kölcsönös tisztelet és a baráti viszony jegyében, ugyanis többször hangoztatták, minden elismerésük a másiké, és ezúttal rajtuk a sor, hogy valamit visszaadjanak a sportnak abból, amit ők kaptak karrierjük során. Ennek ellenére valószínűsíthető, hogy elkapja őket az ihlet és láthatunk egy-két kemény egyenest, épp ezért Jones felkészülése is jól halad. A két legenda legalább harmincszor mondta el vagy írta le a bejelentés óta: valóban tűkön ülve várják a szeptembert, és nem véletlen, hisz talán ők maguk sem hitték, hogy egyszer végre összejön kettejük csúcsmeccse.

A találkozó hátterében sokkal több rejlik mindezeken kívül is. Tyson csütörtökön nyilvánosságra hozta, elindul a Legends Only League nevű kezdeményezés, ami "Iron Mike" saját vállalkozása lesz. Lényege, hogy a közelmúlt legnagyobb, már visszavonult egyéni sportolóit egy-egy mérkőzés, futam vagy verseny erejéig visszahozzák, így a Tyson-Jones valószínűleg csak a kezdet, és nemhogy az Evander Holyfield elleni bunyóra, hanem sokkal, de sokkal többre lehet számítani a bokszon kívül is.

A szeptember 12-i ütközet specialitásához hozzátartozik, hogy a megállapodás keretében minden bizonnyal vastagabb kesztyűkben és fejvédőben lépnek ringbe, a játékvezető bármikor félbeszakíthatja, ha úgy látja, emellett minden orvosi papírt kötelesek bemutatni a következő hetekben. Az utolsó napok edzéseiről a tervek szerint tízrészes dokumentumsorozat készül, amit a meccset is közvetítő Triller szolgáltató mutat be.

A többi már csak két emberen múlik.

részben via Sky Sports

Hozzászólások