Boksz - Döntetlen Mike Tyson visszatérésén
Döntetlen Mike Tyson visszatérésén
Fotó: Europress/AFP

Döntetlen Mike Tyson visszatérésén

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/29 09:20
Döntetlennel zárult az 54 éves Mike Tyson és a nála három évvel fiatalabb Roy Jones Jr. magyar idő szerint vasárnap hajnali bemutató ökölvívó-mérkőzése Los Angelesben, az üres Staples Centerben.

A két veterán amerikai bokszlegenda nyolcmenetes (egy-egy felvonás kétperces volt) csatája után a háromfős zsűri nem hirdetett győztest.

A két korábbi nehézsúlyú világbajnok nem hivatalos összecsapása kemény küzdelmet hozott. Tyson, aki 15 évvel ezelőtt vívta legutóbbi hivatalos meccsét, fittebbnek tűnt és végig agresszíven támadta három éve még aktív riválisát, a vége azonban így is döntetlen lett.


Ki lehet-e ütni az ellenfelet egy jótékonysági bokszmeccsen? - Fokozódik a hype a szombati Tyson-Jones gála körül | Eurosport

Sokat idézett, ám közel sem elcsépelt igazság az ökölvívásban, hogy mindkét ringben álló fél egyetlen ütésre van a KO-tól, ezért még komoly hátrányban sem lehet leírni egyik felet sem. A magyar idő szerint vasárnap hajnali Mike Tyson-Roy Jones Jr. jótékonysági bemutatómérkőzés sokféleképpen alakulhat, az viszont biztos, hogy kiütést nem láthatunk.

A mérkőzést egy showműsor csúcspontjaként rendezték meg, és érdekesség, hogy a felek által viselt kesztyűk 12 unciásak voltak, szemben a profi ökölvívásban megszokott 10 unciásokkal.

A fellépésért Tyson - a Yahoo értesülése szerint - 10 millió dollárt kapott, míg Jones garantált meccsdíja 3 millió volt. Ehhez jönnek még hozzá a fizetős tévék közvetítéséből befolyó pénzek.

MTI

Hozzászólások