Ökölvívás - Evander Holyfield 57 évesen visszatér a ringbe
Evander Holyfield 57 évesen visszatér a ringbe
Fotó: Europress/AFP

Evander Holyfield 57 évesen visszatér a ringbe

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/05/07 19:57
Mike Tyson után Evander Holyfield is bejelentette jótékonysági alapú visszatérését. Ketten együtt 110 évesek.

Mint azt sejteni lehetett, kedden a valaha volt egyik legnagyobb nehézsúlyú bokszoló, Mike Tyson bejelentette, hogy 53 éve ellenére visszatér a ringbe. Tegnap Evander Holyfield követte őt. Twitter profiljában a következőt írta nem kis önbizalommal:

„A pillanat amire mind vártok...A bajnok újra itt van szeretném bejelenteni hogy visszatérek a ringbe. Egy bemutató mérkőzésen fogok bunyózni jó cél érdekében. Most is azért edzek, hogy népszerűsítsek egy kezdeményezést, ami nagyon közel áll hozzám.”


Mike Tyson szintén közelmúltbeli bejelentése miatt élünk a gyanúval, hogy két emlékezetes meccsük után következik egy harmadik. Először 1996 novemberében találkoztak, amikor a jóval esélytelenebb Holyfield a 11 menetben kiütötte Tysont. A visszavágón 1997 júniusában a bosszúvágytól fűtött Tyson túlzásba vitte a dolgokat, és a harmadik menetben kiharapott egy darabot ellenfele füléből.

A 2011-ben, 48 évesen visszavonult Holyfield a Unite4OurFight nevű szervezetnek kampányol, akik hátrányos helyzetű gyerekek jobb helyzetbe hozásán dolgoznak. Jelenleg legnagyobb gondjuk, hogy a gyerekek iskolába járását megszakította a világjárvány.

A két nagyágyú tehát alig 24 órán belül bejelentette visszatérését. A közös összecsapásra eddig egyikük sem tett utalást, de valószínűleg, ami késik, nem múlik. A járvány elvonulása után valahol – talán éppen ugyanúgy Las Vegasban – jöhet a harmadik felvonás, de valószínűleg már nem 12 meneten keresztül.

via MSN

Hozzászólások