Ökölvívás - Beleharapott a földön fekvő ellenfelébe egy nehézsúlyú bokszoló - videó
Beleharapott a földön fekvő ellenfelébe egy nehézsúlyú bokszoló - videó

Beleharapott a földön fekvő ellenfelébe egy nehézsúlyú bokszoló - videó


2019/03/31 15:33
Káoszba fulladt szombaton a liverpooli Matchroom Boxing egyik ökölvívó mérkőzése azt követően, hogy az egyik nehézsúlyú bunyós beleharapott ellenfelébe, és ezért leléptették. 

David Price és Kash Ali eredetileg tíz menetesre tervezett összecsapása az ötödik menetben ért véget, mivel azok után, hogy mindkét bokszoló földre került, az egészen tegnapig veretlen Ali beleharapott az alatta fekvő Price felsőtestébe. Ahogy az a felvételeken is jól látszik, a mérkőzést vezető Mark Lysonnak kellett lerángatnia a megvadult birminghamit, aki már azelőtt se verekedett kifejezetten fair módon, hogy látványosan átment volta Suarezbe. 


A vezetőbíró a meccs során már többször figyelmeztette, sőt meg is intette Alit, a találkozót követően pedig Price arról is beszámolt, hogy ellenfele, akit később vadállatnak titulált, már az ötödik menetet megelőzően is beleharapott, csak akkor nem bukott le. Szemfüles twitterezők meg is találták az alábbi felvételeket a korábbi harapásokról:

Ali, aki a mérkőzés előtt még kiütéses győzelmet ígért, azzal, hogy beleharapott a hazai közönség előtt bunyózó, ráadásul addigra földre kerülő  Price-ba, nem meglepő módon nem lett a liverpooliak kedvence. A mérkőzést követően úgy kellett kimenekíteni a feldühödött szurkolók közül, akik a nézőtérről igyekeztek minden hozzávágni, ami csak a kezük ügyébe akadt.

A meccs után Price azt mondta, hogy csalódást keltő így nyerni, de arról is beszélt, hogy komoly ütést vitt be Alinak, mielőtt az elvesztette volna a fejét. Bár Ali visszavágót kért, Price kijelentette:

"Soha többé nem akarom megosztani a ringet egy ilyen vadállattal."


skysports-tony-bellew-bellew-bomber_3964680.jpg Fotó: Sky Sports 

A Sky Sports szakértője, Tony Bellew, aki középsúlyban volt korábban világbajnok, a mérkőzést követően szégyennek nevezte az esetet, és arról beszélt, hogy Kash Alit soha többé nem lenne szabad visszaengedni a szorítóba ezek után. Mi több, azt is javasolta, hogy a szombat esti meccsdíját se kapja meg a harapdáló bokszoló, és az eredetileg neki szánt pénzösszeget fordítsák az utánpótlás fejlesztésre a szervezők.

"Megharapni valakit, aki a földön van? Ennél nem igazán van lejjebb" - idézi Bellew nyilatkozatát a Guardian.

via CNN, The Guardian


Hozzászólások