Ökölvívás - 100 millióért igazolt harcost az ESPN
100 millióért igazolt harcost az ESPN
Fotó: Europress/AFP

100 millióért igazolt harcost az ESPN

Rév DánielRév Dániel
2019/02/18 16:41

Az elmúlt évtizedekben hozzászokhattunk ahhoz, hogy a sportban hihetetlen összegek mozognak. Százmilliókat keresnek az elit sportolók, és ehhez sok esetben még a privát szponzoroktól érkező összegek társulnak. De az elég ritka, hogy egy médiavállalat egy egyéni sportolónak fizessen ki ekkora pénzt.

Sajtóhírek szerint az amerikai ESPN sportmédia-vállalat nagyjából 100 millió dollárnyi összegért vásárolta meg Tyson Fury következő öt összecsapásának közvetítési jogát. Az összeg önmagában is érdekes, hiszen mégiscsak egy brit ökölvívóról beszélünk. Fury azonban rendkívül népszerű az Egyesült Államokban, így az ESPN nem vállalt óriási kockázatot. Viszont eléggé megnehezíti Fury menedzsmentjének dolgát az olyan riválisok elleni mérkőzések leszervezésekor, akik maguk is rendelkeznek tv-s szerződéssel.

Ilyen például Deontay Wilder, akivel tavaly egy vitatott pontozásos döntetlent ért el Fury. Wilder összecsapásait az Egyesült Államokban a Showtime közvetíti, így a két televíziós csatornának is egyezkednie kell ahhoz, hogy összejöjjön a WBC által engedélyezett visszavágó. Fury szerint egyébiránt az új szerződésnek köszönhetően sokkal jobb az esélye a csata létrejöttének - függetlenül az esetleges tv-s ütközéstől. A másik brit sztár, Anthony Joshua egy nálunk kevésbé ismert internetes stream szolgáltatóval, a DAZN-nel áll szerződésben az Egyesült Államokban.

Fury és Wilder visszavágója kapcsán egyre erősebben pletykálják a május 18-i időpontot, a helyszín pedig Las Vegas lehet. Az ESPN és a Showtime pedig egyezkedhet, hogy milyen módon oldják meg szerződéseik érvényesítését, és hogy ki zsebeli be a háztartásonként várhatóan 100 dollár körüli előfizetési összeget. 

Hozzászólások