Műkorcsolya - Trónok Harca: Így szólt a tűz és jég dala az olimpiai csarnokban - Videó
Trónok Harca: Így szólt a tűz és jég dala az olimpiai csarnokban - Videó
Fotó: Europress/AFP

Trónok Harca: Így szólt a tűz és jég dala az olimpiai csarnokban - Videó


2019/04/09 16:40
Hosszú, ínséges időszakot kellett túlélnie a George R. R. Martin regényeiből készült, hihetetlenül népszerű televíziós sorozat rajongóinak, hiszen a Trónok Harca előző évadja már 2017 augusztusában befejeződött. Ezen a héten azonban végre adásba kerül az utolsó szezon nyitóepizódja, a NOB-nál pedig Paul Fentz phjongcshangi produkciójával hangolódnak a nagy finálé előtt.

Aki emlékszik még, hogy hol ért véget az előző szezon, az nyugodtan kattinthat az alábbi, tavalyelőtti, erősen spoileres cikkünkre is. A sport világát ugyanis már a hetedik évad utolsó előtti, a "Beyond the Wall", azaz "A Falon túl" című epizódja is megihlette. Volt olyan karakter, akinek a sorozatban nyújtott teljesítménye nemcsak az USA atlétikai válogatottjának a figyelmét keltette fel, de az NFL szerelmesei is komoly potenciált láttak benne. Összességében pedig úszásban, futásban, búvárkodásban és gerelyhajításban is találtak ötkarikás éremesélyeseket a Trónok Harca éles szemű rajongói a fantasy szereplői között.

A sport világát is megihlette a Trónok harca legutóbbi epizódja | Hosszabbítás

A Trónok Harca az egyik legsikeresebb jelenleg is futó sorozat a világon. Az HBO-s fantasy legutóbbi része ezúttal a sport világának érdeklődését is felkeltette az epizódban látott emberfeletti sportteljesítményeknek köszönhetően. A legjobb mémekből válogattunk.


2018-ban aztán a westerosi tél szele hivatalosan is megérkezett Phjongcshangba, amikor a Jamie Lennister karakterét, arany páncélját és (vigyázat, SPOILER!) fél kezét magára öltve korcsolyázó Paul Fentz a Trónok Harca epikus zenéjére adta elő a kűrjét:

"Megpróbáltam a jégen hitelesen bemutatni Jamie-t" - nyilatkozta a kűrje után Fenz az ELLE-nek. "Kezdetben ő egy rossz fiú, így a zene is sötét, meg minden, de a végén kijár neki a dicsőség. Én csak szernék boldog lenni, és elfoglalnám... a trónt!" 

Bár maga a kűr nem egészen sikerült úgy, ahogy azt Fentz eltervezte, egy négyfordulatosnak szánt ugrásából például csak tripla lett, és a szakértők szerint messze nem tudta kihozni magából a maximumot a 2018-as olimpián, ahol végül a 22. helyen zárt. A Trónok Harcát megidéző kűrjét azonban imádta a közönség, nem csak a helyszínen, de az interneten is.

Tudva azt, hogy a német korcsolyázó nem tartja magát a sorozat elkötelezett rajongójának, azt is mondhatjuk, hogy a koreográfusának köszönhette Fentz, hogy legalább annyi szó esett az ő koreográfiájáról, mint a végső győztes, Yuzuru Hanyuéról.

Az olimpiai játékok hivatalos YouTube-csatornájának, az Olympic Channelnek van egy "Music Monday", azaz Zene Hétfő rovata, ahol az olimpiák legérdekesebb zenei pillanatai közül válogatva kerülnek fel videók, itt tették ismét közzé most Fentz tavalyi olimpiai kűrjét, nyilván nem véletlenül épp azon a héten, amikor az HBO sorozatának nyolcadik, befejező évadja is kezdetét veszi. Érdekesség, hogy ugyan ebben a rovatban szerepelt néhány hete Tóth Ivett is, aki szintén zeneválasztásának köszönhetően tudott kitűnni az előző téli olimpiai játékok mezőnyéből:

A 19 éves magyar lány Phjongcshangban, ahogy arra bizonyára a legtöbben emlékszünk még, talpig feketében, szegecses mellényben és motoros kesztyűben, az AC/DC zenéjére adta elő a kűrjét, amit szintén imádott a közönség,  összesítésben pedig a 23. helyen megszerzéséhez bizonyult elegendőnek.

Hozzászólások