Egyéni - Kordáék a Föld körül: Megvan a Családi Slam
Kordáék a Föld körül: Megvan a Családi Slam
Fotó: Europress/AFP

Kordáék a Föld körül: Megvan a Családi Slam

Szántó PetraSzántó Petra
2019/02/17 19:33

Az amerikai színekben versenyző Nelly Korda nyerte a női golfozók Australian Open tornáját Adeleide-ben. A mindössze 20 éves golfozó lány pár alatt 17-el fejezte be a versenyt, két ütéssel megelőzve dél-koreai Ko Jin-youngot. 

A hír önmagában még nem világraszóló, ám a telefonhívás, amit Nelly a győzelem után kapott, mégis azzá teszi. A hívó fél pedig nem más volt, mint Nelly édesapja, Petr Korda, korábbi világranglista második cseh teniszező. 

"Most hívott édesapám, aki azt mondta: hát gratulálok, most már te is a Korda Slam tagja vagy." 

A család ugyanis nem akármilyen sportsikerekkel büszkélkedhet, ráadásul most már van bennük egy közös: Petr Korda ÉS mindhárom gyermeke nyert Australian Opent. A papa 21 évvel ezelőtt, az 1998-as Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon győzött, pályafutása legnagyobb sikerét aratva, miután sima három játszmában győzte le Marcelo Riost a döntőben. Korda korábban a Roland Garroson is eljutott a fináléig, volt 10 egyéni tornagyőzelme és párosban is nyert Ausztrál Open trófeát, de akkor még nem sejthette, hogy gyermekei kivétel nélkül a nyomdokaiba lépnek ilyen-olyan módon. 

063_1062175644.jpg Fotó: Europress/AFP

Legnagyobb Grand Slam sikere után alig fél évvel megszületett Nelly lánya, aki 2019-ben lett végre ausztrál bajnok golfban, ám azt is tudni kell, hogy Kordáéknál van egy idősebb lány. A most 25 éves Jessica Korda még 2012-ben nyerte az Australian Open golfversenyt. A család egyetlen fiúgyermeke, a még mindig csak 18 éves Sebastian Korda pedig a szülők kedvenc sportágában (édesanyjuk, Regina Rajchrtová szintén olimpikon), a teniszben kezdett ígéretes pályafutásba: tavaly ugyanis ő nyerte junior fiúk Australian Open trófeáját, jelenleg pedig a junior világranglista második helyezettje. 

000_XZ5EW.jpg Fotó: Europress/AFP

A Korda Slam tehát egyáltalán nem túlzás, hiszen a család négy tagja is Australian Open bajnoknak mondhatja magát két különböző sportágban.

"Olyan kívülállónak éreztem magam mindig, amikor a többiek az ausztrál trófeáikról beszélgettek. Most már végre én is a klub tagja vagyok. A családom nagyon szereti Ausztráliát, van valami itt a levegőben, amitől mindannyian sikeresek leszünk. Nagyon különleges ez a győzelem a családom számára." - mondta a győztes putt után édesapja jellegzetes ollós ugrásával ünnepelő Nelly Korda. 

  000_SAHK980201180790.jpg Fotó: Europress/AFP

Hozzászólások