Kajak Kenu - Kajak-kenu: szenzációs magyar szereplés a korosztályos vb-n
Kajak-kenu: szenzációs magyar szereplés a korosztályos vb-n
Fotó: mkksz.hu/Facebook

Kajak-kenu: szenzációs magyar szereplés a korosztályos vb-n

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2014/07/20 21:00

Szenzációsan szerepelt a magyar válogatott a szegedi ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon! A mieink tíz arany-, három ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek a Maty-éren rendezett eseményen, Kárász Anna duplázott, de a vasárnapi éremhalmozásból kivette a részét többek között a legutóbb a felnőtt Európa-bajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet nyerő kenus Lakatos Zsanett is.

A korosztályos világbajnokság befejező napja a 200 méteres versenyszámokkal vette kezdetét és bizony sprintereink megadták az alaphangot a nap hátralévő részére. Az ifjúságiak között férfi K-1-ben Nádas Bence, C-1-ben Hajdu Jonatán, K-2-ben pedig a Balaska Márk, Birkás Balázs kettős nyert aranyérmet. Az U23-asok mezőnyében az Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai 6. Dudás Miklós és kétszeres felnőtt Európa-bajnoki aranyérmes Kárász Anna diadalmaskodott, míg a kenus Lakatos Zsanett ezüstérmet vehetett át.

Dudás Miklós kihagyta a brandenburgi Eb-t, hogy Szegeden bizonyíthasson. Nem okozott csalódást

Kárász nem pihenhetett sokat,  hiszen a 200 méter után 500 méteren is jelenése volt, ám ahogy a sprint távon, úgy 500-on sem talált legyőzőre.

„Ez az ötszáz méter sokkal jobb volt, mint a reggeli kétszáz, igaz, jobban is fájt, de az ötszázat még mindig jobban a saját távomnak érzem. Nehéz volt ez a hét, a betegségemmel, a feszültségekkel, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeresen zártam ezt a világbajnokságot, önbizalommal telve készülődhetek a moszkvai felnőtt világbajnokságra” - tartott élménybeszámolót a honi szövetség honlapján Kárász Anna.

Kárász Anna a felnőtt Európa-bajnokság után a korosztályos vb-n sem talált legyőzőre

Lakatos Zsanett is önbizalommal telve várhatja a moszkvai vb-t, hiszen a brandenburgi felnőtt Európa-

bajnokság után a szegedi korosztályos világbajnokságon is bizonyította tehetségét. Lakatos a C-1 200 méteren nyert ezüstérme után C-2 500 méteren aranyérmet nyert Takács Kincsővel, így ez az egység megvédte a tavalyi wellandi világbajnokságon megszerzett címét. Lakatos saját bevallása szerint csalódásként élte meg az egyéniben szerzett ezüstérmét, ám a párosban aratott siker feledtette mindezt.

A két arany mellé még egy ezüst- és egy bronzérmet is begyűjtött a magyar válogatott, ezeket szintén a hölgyeknek köszönhettük. Ifi kajakpárosunk, Lucz Noémi és Sólyom Dóra a második, míg a Simán Fanni, Szilágyi Anett kettős a harmadik helyet szerezte meg a Maty-éren.

Hajdú Jonatán 200 méteren ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult

A magyar csapat szenzációs teljesítményével természetesen első lett az éremtáblázaton és a legjobb nemzetnek járó díj mellett átvehette a legjobbaknak járó elismerést női-, és a férfi kajakban is. A legutóbbi világbajnokságon Új-Zélandon 17 érem volt a mieink termése, ezúttal jóllehet kettővel kevesebbet szerzett a csapat, viszont aranyéremből akkor nyolcat gyűjtöttek be fiataljaink, míg Szegeden ezúttal tíz arany volt a termés.

(a beszámoló az mkksz.hu-n megjelentek segítségével készült el)
Hozzászólások