Golf - Tiger Woods a rekordra hajt, de már a Masters is a látókörében van
Tiger Woods a rekordra hajt, de már a Masters is a látókörében van
Fotó: Europress/AFP

Tiger Woods a rekordra hajt, de már a Masters is a látókörében van

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/10/22 11:22

A mai napon veszi kezdetét a PGA Tour aktuális tornája, a Zozo Championship. A 8 millió dollár összdíjazású viadal természetesen hatalmas érdeklődésre tart számot, lévén Tiger Woods egy esetleges győzelemmel rekordot dönthet és 83 győzelemmel ő lehet minden idők legeredményesebb golfozója a PGA Tour-on. A volt világelső jelenleg természetesen szigorúan az előtte álló feladatra koncentrál, de azért már a novemberi Masters is a látókörébe került. 

A kaliforniai torna természetesen a 83. PGA Tour győzelmére hajtó Tiger Woods-ról szól, a sajtó szinte folyamatosan a rekorddöntésre készülő világsztárral foglalkozik. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Woods saját bevallása szerint jó formában várja a viadalt ráadásul a helyismerettel sem lesz gondja.  

„A US Openhez képest sokkal jobb formában vagyok, felkészültem és remélem mindezt a pályán is meg tudom majd mutatni. Ami a pályát illeti, egy tipikus Jack Nicklaus által tervezett pályáról van szó, ahol a vasjátékon nagy hangsúly lesz. A pálya vonala nem nagyon változott, a greenek viszont igen. Az átalakítással a klubtagoknak akartak kedvezni, így viszont szinte biztosra veszem, hogy az eredmények nagyon alacsonyak lesznek a hét során.” – beszélt röviden Woods a formájáról és a pályán történt változtatásokról. 

A volt világelső nem csak a Zozo Championshipen, hanem az idény utolsó Major versenyén, a Masters-en is címvédőként áll rajthoz, és bár a sportág egyik legrangosabb - és Woods kedvenc - viadala csak novemberben kerül megrendezésre, a sajtó munkatársai erről is kérdezték. Nem véletlenül, hiszen a golfozó Masters-t megelőző menetrendje hosszú évek óta változatlan, a viadal előtti hetet pihenéssel tölti, ám a Covid-járvány természetesen átírhat minden forgatókönyvet.

„Egyelőre nem tudom, hogy elindulok-e a Masters-t megelőző héten rendezendő viadalon. Az biztos, hogy Zozo-torna után kihagyok egy hetet és az még kérdéses, hogy Houstonban indulok-e. A döntést – amely amúgy függ majd attól is, hogy itt hogy megy a játék – később hozom meg. Az a tény, hogy a Masters-t novemberben rendezik természetesen nagyban átírja a forgatókönyvet. Soha sem történt még ehhez hasonló, így nem tudom még lemodellezni sem a felkészülést, de persze ezzel nem vagyok egyedül.” – beszélt a Masters-ről Woods. 

Ami a Zozo Championshipet illeti, a címvédő csütörtökön az egyszeres PGA Tour tornagyőztes Matthew Wolff és a négy PGA Tour tornagyőztelmet számláló Xander Schauffele-val kezdi meg a tornát. Persze nem csak Woods várja győzelmi reményekkel a versenyt, hanem többek között a volt világelső Rory McIlroy is, aki egy éve nem nyert tornát, így valóban ki van éhezve a sikerre. 

„Jó érzésekkel gondolok vissza erre a helyszínre, hiszen Tiger tornáját is itt rendezték és azon győztem párszor. Pályafutásom első Tiger elleni profi körét is itt játszottam, szóval valóban vannak szép emlékeim.” – beszélt a tornával kapcsolatban McIlroy. 

Az északír golfozó ígéretes formában játszott a legutóbbi tornán, melyen elindult, ám végül csak a 21. helyen zárt köszönhetően leginkább annak, hogy az utolsó öt szakaszon nem kevesebb, mint hat ütést adott el. 

„Úgy érezem, hogy a felkészülésem jól sikerült, a játékom több elemében sikerült javulást elérnem. A legutóbbi viadalon is jól ment a játék, természetesen az utolsó öt szakaszt leszámítva. Jól gurítottam és a rövid játékom is jó volt.” – elemezte a formáját az északír játékos.

McIlroy a mostani szezonban eddig csupán egyszer zárt a legjobb tíz között, így érthetően nagyon szeretne bizonyítani.

„Lassan egy éve, hogy nyertem utoljára, így ez a torna nagyszerű alkalmat biztosít arra, hogy ezt a kényelmetlen negatív sorozatot lezárjam. Jó lenne a vasárnapot olyan pozícióból várni, amely esélyt ad egy esetleges győzelemre.” 

A torna magyar idő szerint valamivel este hét óra előtt veszi kezdetét, McIlroy kilenc körül kezdi meg a versenyt Phil Mickelsonnal és Webb Simpsonnal egy flight-ban.

Hozzászólások