Golf - Tiger Woods olyat tett, amire 4000 napja nem volt példa
Tiger Woods olyat tett, amire 4000 napja nem volt példa
Fotó: Europress/AFP

Tiger Woods olyat tett, amire 4000 napja nem volt példa

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/11/13 10:17

A címvédő Tiger Woods minimális különbséggel lemaradva az éllovas Paul Casey-től, 68-as eredménnyel zárta a Masters első napját. A torna ötszörös bajnoka nem várhatta a legjobb előjelekkel a viadalt, hiszen az idény eddigi versenyein kis túlzással szenvedett. Ám Woods újra bebizonyította, hogy a Masters egy teljesen más torna számára, pályafutása egyik legjobb teljesítményével mindössze három ütéssel lemaradva az éllovastól várhatja a második kört.

Tiger Woods bogey mentes 68-as kört teljesített a Masters első napján. Mondhatni semmi különös nem történt, a volt világelső, a sportág élő legendája, számtalanszor játszott már 68-as kört. Igen ám, de Major tornán és különösen a Masters-en ilyen jól még nem kezdett. Woods pályafutása során ugyanis Major viadalon még egyszer sem zárt bogey mentes első kört, ráadásul ez a négy ütéssel par alatti eredmény a legjobb első napos teljesítménye a legendás augustai pályán. Woods csütörtöki teljesítménye bármennyire is meglepő, de kisebb kuriózum, ugyanis 106 kört - 4000 napot - követően tudott utoljára bogey nélküli kártyát leadni egy Major-versenyen. Woods ennek ellenére sem volt maradéktalanul elégedett.

„Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy nem tudtam több birdie-t szerezni.” – kommentálta játékát az örök elégedetlen, amúgy a napot 30 gurítással záró Woods.

A Masters első napját amúgy az időjárási viszonyok alaposan átrendezték, 30 perccel a kezdés után a játékosok villámlás miatt már mehettek is vissza a klubházba, aztán jött a zuhatag is. Az angol Paul Casey például pont az elütéséhez készülődött, amikor visszarendelték és ezt követően három órát volt kénytelen várni. A brit játékost mindez olyannyira nem zavarta meg, hogy 65-ös körének köszönhetően az élről várhatja a pénteki folytatást. Casey ezzel az eredménnyel beállította karrierje legjobbját, amit Major tornán játszott és reménykedhet, hogy Jordan Spieth 2015-ös bravúrját megismételve rajt-cél győzelmet arat majd az idei Masters-en. A 43 éves golfozó amúgy 13. Masters tornáján játszik, eddigi legjobbját 2016-ban jegyezte, akkor 4. lett végül.

Bogey mentes kört mindössze ő, a címvédő Tiger Woods és a 67-es körrel záró Webb Simpson tudott teljesíteni. Nagy várakozás előzte meg Bryson DeChambeau játékát, aki már a viadal előtt erőteljesen hangoztatta, hogy a holtidényben magára szedett 15 kilónyi izomnak köszönhetően megnövekedett ütőerejét és ütőhosszát kihasználva másfajta taktikával, agresszívan fogja támadni az augustai pályát. Az idei US Open győztese felemás napot zárt végül, 70-es kört teljesített és bizony volt olyan szakasz, ahol bár valóban elképesztő hosszút ütött, mégis kis túlzással a fél mezőny az ő labdáját kereste. Ki kell emelni Xander Schauffele teljesítményét is, aki 67-es körével a második helyen áll és sorozatban harmadik Major-tornáján várja a második kört az első 10 közül. Az első nap üde színfoltja volt még Lee Westwood is, a 47 esztendős brit klasszis 2017 után először jár a Masters-en, visszatérését egy 68-as körrel ünnepelte.

Az első nap amúgy még messze nem zárult le hivatalosan, lévén 45 játékos nem tudta befejezni a körét, ugyanis az eső miatti annyit csúszott a verseny, hogy rásötétedett a mezőnyre.

Masters Tournament
Helyszín: Augusta, Georgia, Augusta National Golf Club
Összíjazás: 11 500 000 dollár
Győztes pénzdíja: 2 070 000 dollár

Eredmény az első nap után: 

Paul Casey 65 (-7) 
Webb Simpson 67 (-5) 
Xander Schauffele 67 (-5)
Justin Thomas (-5) (10. szakaszig jutott)
Louis Oosthuizen 68 (-4)
Patrick Reed 68 (-4)
Lee Westwood 68 (-4)
Tiger Woods 68 (-4)

Hozzászólások