Golf - Tiger Woods kihagyja a houstoni tornát, otthon készül fel a Masters-címvédésre
Tiger Woods kihagyja a houstoni tornát, otthon készül fel a Masters-címvédésre
Fotó: Europress/AFP

Tiger Woods kihagyja a houstoni tornát, otthon készül fel a Masters-címvédésre

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/10/28 09:17

A mértékadó Golf Digest's szakírója, Daniel Rapaport Twitter bejegyzése szerint Tiger Woods kihagyja a Houston Opent, így a Masters-t megelőző héten mégsem versenyez. Mondhatni nagy meglepetés nem történt, lévén Woods pályafutása során még egyszer sem indult el a közvetlenül a kedvenc Major-tornája előtt rendezett viadalon. Rapaport Woods menedzserére, Mark Steinbergre hivatkozott, kiegészítve a bejegyzését azzal, hogy a 15-szörös Major-bajnok otthon készül fel az augustai eseményre. 

Tiger Woods címvédőként várja az idei Masters-t, amely sok szempontból más lesz, mint az eddigiek. A viadalt a koronavírus-járvány miatt az eredeti áprilisi időpontról november közepére tolták, aztán úgy volt, hogy nézők sem vehetnek részt rajta, majd pár hete nyilvánosságra hozták, hogy a helyi járványügyi hivatal végül engedélyezte a nézői részvételt. Woods egy évvel ezelőtt ötödik zöld zakóját nyerte meg, győzelmével történelmet írt, az egyetemes sport talán legnagyobb visszatérését is produkálta. 

A király visszatért! Tiger Woods a Masters bajnoka, 11 év után nyert ismét Majort! | Eurosport

Tiger Woods győzelmével zárult a 83. Masters torna. Bő másfél évtizeddel ezelőtt ez a rövid kis mondat a világon senkit sem lepett volna meg, Tiger aktuális augustai sikere egy lett volna a megannyi Woods-győzelem közül. A mostani és a legutóbbi Masters győzelem között azonban eltelt 14, hol botrányokkal, hol sérülésekkel, olykor kihagyásokkal és kétségekkel teli év.

A tavalyi volt Woods 15. major győzelme, de hogy lesz-e 16., illetve, hogy most lesz-e a 16. arról megoszlanak a vélemények. Woods ugyanis egyelőre igen gyenge formát mutat, legutóbbi tornáján, a Zozo Championshipen címvédőként a mezőny végén zárt (72. lett a 78 fős mezőnyben) és jóllehet par alatti eredménnyel fejezte be a viadalt, a végső győztestől fényévekre volt. A volt világelső az ominózus tornán meg is jegyezte, hogy a Masters-re való felkészülését a mutatott játéktól és a formájától teszi függővé, sőt megpendítette, hogy még az is elképzelhető, hogy elindult a Masters-t megelőző Houston Openen. Erre természetesen mindenki felkapta a fejét, hiszen Woods egy megszokott forgatókönyvet követ a pályafutása legeleje óta, nem indul el az adott Major-t megelőző héten egyetlen versenyen sem. Egy kivétel volt eleddig csupán, egy pár évvel ezelőtti PGA Championship esetében változtatott a bevált recepten, ám ezt megelőzően és követően a Major előtti hét - különösen a Masters előtti - tabu volt. Ezúttal is az marad, még annak ellenére is, hogy a játéka az elmúlt hetekben hagyott némi kívánnivalót maga után. Daniel Rapaport beszámolója szerint Woods otthonában a floridai Jupiterben készül majd a viadalra és onnan utazik majd a helyszínre. 

null

Breaking: Tiger Woods will not play next week's Houston Open. Spoke to his agent, Mark Steinberg, this morning. Tiger will finish his Masters preparations at home.

Woods, aki az idény eddigi egyetlen Major viadalán a US Openen lemaradt a Cut-róla Masters tradíciója szerint egyfajta házigazdája is lesz a tornának, ugyanis a korábbi győzteseket látja majd vendégül a minden évben esedékes Bajnokok Vacsoráján. A 2020-as Masters november 12-én veszi kezdetét természetesen a legendás Augusta National Golf Club pályáján. Hozzászólások