Golf - Isten hozott Tiger!
Isten hozott Tiger!
Fotó: Europress/Getty

Isten hozott Tiger!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2014/06/26 16:10

A világ golfszerető közönsége négy hónapja várt erre a pillanatra: Tiger Woods a mai napon visszatér! A világ első számú golfozója március elején vett részt utoljára tornán, azóta megoperálták a hátát, majd rekordsebességgel végezte el a rehabilitációt, hogy ismét ütőt ragadhasson. Négy hónap nagy idő, főleg a PGA Touron, sok minden változott Tiger távollétében. Abban az esetben, ha Woods esetleg nem követte figyelemmel a tengerentúli sorozat történéseit, akkor egy összefoglaló talán segíthet neki, abban, hogy könnyebben fel tudja venni a fonalat. Tiger, ez történt az elmúlt négy hónapban a PGA Touron.

- Az egyik legfontosabb: Adam Scott az új világelső

- Rendeztek egy U.S. Opent, melyen a német Martin Kaymer tönkreverte a mezőnyt

- Phil Mickelson ezúttal sem nyert, de legalább nem lett második sem

- Túl vagyunk a női U.S. Openen is, amelyet ugyanazon a pályán rendeztek, ahol az urakét. A női tornát Michelle Wie nyerte, aki alaposan megünnepelte első major-sikerét

- Lucy Li 11 évesen bemutatkozott a U.S. Openen, 78-as körrel nyitott

- Ben Crane nyerte a St. Jude Classic tornát, mindezt úgy, hogy az utolsó 29 (!) szakaszon nem ütött birdie-t (az elvártnál egy ütéssel jobb)

- Kevin Streelman nyerte a Travelers Championshipet, ráadásul úgy, hogy az utolsó hét szakaszt birdie-vel zárta (befejező körben előtte soha senki nem zárt ilyen sorozatot)

- Hideki Matsuyama nyerte a Memorial-tornát, playoff során verte Kevin Na-t

- Az egyszeres major-bajnok Keegan Bradley anyukája tanácsára rövid putterre (gurító ütő) váltott

- Az egyszeres major-bajnok Keegan Bradley nem törődve anyukája tanácsával, visszatért a hosszú putterhez

- A kétszeres szívátültetett Eric Compton egy 38 szakaszos kvalifikáció után bejutott a U.S. Openre, majd másodikként zárt az évad második Major-tornáján

- Tiger Woods négy hónap távollét után még mindig a világranglista első öt helyezettje között van

- Martin Kaymer a U.S. Open és a Players Championship megnyerése ellenére sincs a világranglista első öt játékosa között

- A Masters, a Players Championship és a U.S. Open is rekord negatív nézettséget hozott Tiger Woods távollétében

Tiger Woods visszatért, nagy is a hisztéria körülötte

Tiger Woods házigazdaként vesz részt a PGA Tour aktuális tornáján, a ma kezdődő Washington DC közelében megrendezésre kerülő Quicken Loans Nationals viadalon. Woods szerdán a helyszínen gyakorolt, 18 szakaszt játszott és elégedett volt mind a formájával, és ami a legfontosabb, nem érzett fájdalmat, az operált háta „jól működött”.

„Összességében jó érzés, volt néhány elrontott ütésem, de volt több kifejezetten jó is. A hátam rendben, ez pedig jó előjel” - értékelte röviden az edzést a volt világelső, aki csütörtökön magyar idő szerint valamivel délután kettő óra után kezdte meg a tornát Jason Day és Jordan Spieth társaságában.

(Forrás:golf.com)

Hozzászólások