Extrém - Hatalmas elismerést kap Besenyei Péter
Hatalmas elismerést kap Besenyei Péter
Fotó: Europress/AFP

Hatalmas elismerést kap Besenyei Péter

HosszabbitásHosszabbitás
2016/12/19 14:50

Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) Léon Biancotto-díját, amely a műrepülő sportág legrangosabb elismerése.

A tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes pilóta - a Red Bull Hungaria Kft. tájékoztatása szerint - a második magyar, akit ezzel a kitüntetéssel jutalmaznak: 2006-ban Katona Sándor az 1962-es világbajnok csapat tagjaként vehette át.

Besenyei Péter - aki Lausanne-ban kapja meg az elismerést - tavaly 66 futam és tíz szezon után búcsúzott el a gyorsasági Red Bull Air Race mezőnyétől és a versenyzéstől.

"Nem lettem annyira szabad, mint terveztem, hiszen rengeteg bemutatót, műrepülő show-t vállalok itthon is és külföldön is. Emellett rendszeresen járok iskolákba, egyetemekre, céges rendezvényekre élménybeszámolót tartani, idén húsz ilyen közönségtalálkozón voltam" - mondta.

A 60 éves sportember a borok szakértő ismerete mellett zongorázással tölti szabadidejét:

"Tavaly télen újra nekiálltam zongorázni egy zongoraművész barátommal, de sajnos a sűrű évközbeni programok miatt áprilistól nem volt időm gyakorolni. Most télen azonban újra elkezdem" - mesélte Besenyei Péter.

(MTI)

Hozzászólások