BMX - „A saját lábamon akartam állni az oltár előtt”
„A saját lábamon akartam állni az oltár előtt”
Fotó: The Knot - Sam Willoughby & Alise Post wedding page

„A saját lábamon akartam állni az oltár előtt”

Pintér LászlóPintér László
2018/01/02 16:58

A háromszoros világbajnok BMX-es 15 hónapja mellkastól lefelé lebénult. Azóta azért küzdött, hogy oltár elé vezethesse menyasszonyát.

Az életet az apró dolgok teszik boldoggá. Olyanok, amiket egyébként természetesnek veszünk. Alapvetőnek. Mint a reggeli napfény simogató sugaraira felkelni. Futni egyet a kutyával. Vagy nélküle. Rugdosni az őszi avart. Sétálni a kedvesünkkel.

15 hónappal ezelőtt az ausztrál BMX krossz versenyző, Sam Willoughby edzés közben balesetet szenvedett, melynek következtében eltört a C6-os és C7-es csigolyája. A gerincvelő sérülése miatt mellkastól lefelé lebénult.

A traumatológia osztályvezetője semmilyen reményt nem táplált akár csak a legkisebb javulásra sem. A műtétet végző orvos szerencsére nem volt ennyire pesszimista, Sam pedig élsportolói mentalitásának köszönhetően az átlagnál is erősebb küzdő. A világversenyeken való minél jobb szereplés helyett azonban most egy más, kisebb célt kellett találnia. Olyat, ami egy átlagembernek természetes: megtanulni járni. De nem csak magáért a járásért. Hanem hogy oltár elé vezethesse menyasszonyát.

A háromszoros világbajnok és olimpiai ezüstérmes Willoughby nem sokkal a baleset előtt kérte meg a szintén BMX-versenyző amerikai Alise Post kezét. A baleset még azelőtt állította a legkeményebb próba elé a kapcsolatukat, hogy összeházasodhattak volna.

Hogy az út mennyire nem lehet könnyű, azt jól példázza, amit Alise az alábbi tévéinterjúban elmesélt. Amikor Samet kitolták a műtőből, ezt mondta Alise-nek: „Nem mehetsz hozzá egy nyomorékhoz.” Ő pedig csak ennyit válaszolt: „Ez most nem fontos. Én pedig nem megyek sehova.”

https://player.vimeo.com/video/191510138

A szintén olimpiai ezüstérmes Alise azóta minden szabadidejét annak szenteli, hogy Samet segítse a rehabilitációban. Egymásból próbálnak erőt meríteni, egymásnak sugározzák az energiát. Hogy ez mennyire hatásos, azt talán jól példázza, hogy Alise 2017 nyarán két bronz- és három ezüstérem után először lett világbajnok. Most már ebben is egyformák.

Sam a tolószékből szurkolt Alise-nek a világbajnokságon

Az eredetileg tavaly nyárra tervezett esküvőt Sam rehabilitációja miatt szilveszterre halasztották. Sam azóta majdnem minden nap edz, keményebben, mint amikor a versenyekre készült. Ez a cél fontosabb lett számára, mint bármilyen érem. Térdmerevítővel már tud állni, és a család bizakodó, hogy egy napon képes lesz majd újra önállóan járni is. Egyelőre azonban csak a ceremónia járt a fejében.

Egy nappal az esküvő előtt Sam ezt írta közösségi oldalán:

„A lány, akiről mindig is álmodtam, életem szerelme lett. Már csak egyet kell aludni, és a feleségem lesz. Napról napra jobban szeretem. Hát nem gyönyörű?”

She was the girl of my dreams turn love of my life in one more sleep she will be my wife. I love her more and more everyday, she is beautiful wouldn’t you say!! #wannabewilloughby

Sam Willoughby (@swilloughby91_) által megosztott bejegyzés,

 

Tegnapelőtt pedig eljött a nagy nap: Alise Post és Sam Willoughby egybekeltek.

Sam a saját lábán állva fogadott örök hűséget Alise-nek, és még az első táncra is maradt ereje.

Nekik ez volt a legszebb újévi ajándék.

 

Cheers to the most perfect New Year???#WilloughbyEverAfter ????? 12.31.17

Alise Post: US Olympic Athlete (@alisepost11) által megosztott bejegyzés,

Hozzászólások