Gördeszka - X Games: Nyjah Huston a legjobb utcagyerek
X Games: Nyjah Huston a legjobb utcagyerek
Nyjah Huston a street döntőben (Fotó: Europress/Getty)

X Games: Nyjah Huston a legjobb utcagyerek

Pintér LászlóPintér László
2014/06/10 17:14

Aligha érdemes vitatni, hogy Nyjah Huston jelenkorunk egyik legnagyobb gördeszkás tehetsége. A street szakágban az elmúlt években egyeduralkodó rider még nem töltötte be a 20-at, de már kétszer annyi aranyérme van, mint Ryan Shecklernek. Egy tavaly júliusi statisztika szerint ő zsebelte be a legtöbb pénzdíjat az összes (aktív és visszavonult) gördeszkás sportoló közül. Hat aranyéremmel ő az X Games történetének legsikeresebb street gördeszkása.

Stílusosan, minden idők legmagasabb pontszámával nyerte a mostani döntőt: a bírák kerek 95,00 pontra értékelték a menetét. Bár az erős szél a streetesek számára is komoly fejtörést okozott, Nyjah-nak sikerült néhány klasszis trükköt belecsempésznie a körébe: switch 50-50 a nyolcas lépcsősor korlátján, egy noseblunt slide a Jersey terelőelemen és egy Cab 270 backside lipslide a korláton.

Luan Oliveira az X Games street döntőjében

Az ezüstérmes brazil Luan Olivera a 90 pontos határt nem tudta áttörni, de így is karrierje negyedik X Games-érmét szerezte. A bronzérmet az X Games-en még újoncnak számító Alec Majerus nyakába akasztották, akit az Eurosport 2 nézői már jól ismerhetnek a Dew Tour-közvetítésekről. A két nagyágyú, Sheckler és Ortiz lemaradt a dobogóról.

Most pedig nézzük meg azt a 95 pontos menetet:

X Games gördeszka street eredmények:

1.    Nyjah Huston     95.00

2.    Luan Oliveira     87.66

3.    Alec Majerus     85.66

4.    Ryan Sheckler  84.00

5.    Chaz Ortiz        83.66

6.    Torey Pudwill    77.33

Hozzászólások