Evezés - Magyar ezüst az evezős vb-n
Magyar ezüst az evezős vb-n
Fotó: MTI

Magyar ezüst az evezős vb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2016/08/27 13:27

Galambos Péter ezüstérmet szerzett a könnyűsúlyú egypárevezősök szombati döntőjében az evezősök világbajnokságán, Rotterdamban.

A 29 éves váci versenyző, aki korábban volt már ezüst- és bronzérmes is vb-n, egy-egy német, szerb, szlovák, szlovén és ír riválissal küzdött meg a hatos fináléban, s végül az ír Paul O'Donovan mögött lett második. Ezt megelőzően 2012-ben, Plovdivban sikerült ezüstöt szereznie.

"Az volt a tervem, hogy a mezőnnyel utazom, majd egy nagyot hajrázok. Nagyon szerettem volna érmet szerezni, és boldog vagyok, hogy sikerült!" - idézte a magyar evezőst a nemzetközi szövetség honlapja.

Magyarországot három könnyűsúlyú egység képviselte a vasárnapig tartó regattán, amelyen az olimpia műsorán nem szereplő számokban zajlott-zajlik a küzdelem.

A nők egypárevezős számában érdekelt Abid Syham harmadik lett a D döntőben, így a 21. helyen fejezte be a vb-t, a Szigeti Roland, Forrai Dávid kormányos nélküli kettes pedig a C fináléban vízre szállva, s ott ugyancsak harmadikként célba érkezve 15.-ként zárt.

 

Hozzászólások