Evezés - Csalódás az evezősök Eb-szereplése
Csalódás az evezősök Eb-szereplése
Fotó: MTI

Csalódás az evezősök Eb-szereplése

HosszabbitásHosszabbitás
2018/08/05 15:01

Szierer János szövetségi kapitánynak hiányérzete van, mert a magyar evezős válogatott érem nélkül zárta a skóciai Hamiltonban csütörtöktől vasárnapig rendezett Európa-bajnokságot.

A Csiszár Péter, Fiala Balázs, Forrai Dávid, Tamás Bence összeállítású könnyűsúlyú négypár az ötödik, Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban hatodik, a Polivka Dóra, Krémer Eszter kormányos nélküli kettes a nyolcadik, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes a 15., Papp Gergely normálsúlyú egypárban pedig a 17. helyen végzett a Glasgow-hoz közeli Hamilton mellett fekvő Strathclyde-tavon.

Galambos tavaly ezüstérmes volt az Európa-bajnokságon, de a kapitány értékelése szerint az idei teljesítményét nézve nem csalódás, hogy ezúttal lemaradt a dobogóról.

"Döntőbe jutott, és érmet reméltünk tőle. Jól is kezdett, bátran versenyzett, de aztán megbicsaklott" - tette hozzá.

A kormányos kettesben tavaly világbajnok Simon, Juhász duóról a szakvezető elmondta, hogy szintén a fináléba szerettek volna kerülni, de sok probléma hátráltatta a felkészülésüket.

"Ez az eredmény egyértelműen csalódás tőlük. El kell dönteniük, hogy milyen versenyszámban indulnak, és ahhoz tökéletesíteniük a technikát" - nyilatkozta Szierer.

Hangsúlyozta, a könnyűsúlyú négypár szereplése bíztató volt, ennek ellenére "hiányérzettel megyünk haza, mert szerettünk volna egy érmet".

Az Európa-bajnokságon 18 versenyszámban hirdettek győztest, a mezőnyt 32 ország több mint 500 evezőse alkotta.

(MTI)

Hozzászólások