Lovassport - Élőben Párizsból!
Élőben Párizsból!
Fotó: Europress/AFP

Élőben Párizsból!


2015/07/04 22:26

A magyar sportújságírás történetében forradalmi lépéseket teszünk a napokban, ugyanis először tudósítunk élőben egy Global Champions Tour (későbbiekben: GCT) versenyről! A helyszín lélegzetelállító volt, a verseny lebonyolításának összeszedettsége és pontossága pedig évek rutinját engedteti látni velünk!

Valóban, Párizs nem hiába a szerelem városa! Az elmúlt napokban a díjugratás szerelmeseinek kedvezett a szerencse, hiszen háttérben az Eiffel toronnyal a lemenő nap sugaraiban káprázatos pályát állított fel ismét a GCT csapata!

A fülledt meleg nem csak a nézőket viselte meg, de megnehezítette a lovasok dolgát is, a legtöbb ló tompa, bágyadt volt, és ez megmutatkozott a teljesítményükön.  Így járt John Whitaker is, akinek klasszis lova, Argento sem a top formáját hozta ma este.

A legfontosabb versenyszám, az ötcsillagos díjugrató versenyszám végső összevetésébe csupán öt lovas jutott és mindössze az első három helyezett teljesített tripla hibátlan pályát. Végül két ír és egy portugál lovas állhatott dobogóra.

Harmadik helyezett az ír Darragh Kenny Sans Soiucis Z nyergében, másodikként Luciana Diniz és Fit For Fun 13, valamint első helyezettként - két tized másodperces előnnyel - a csupán 19 éves Bertram Allen és rutinos lova, Romanov végeztek. Ők locsolhatták tehát a pezsgőt a dobogóról, miután átvették a rangos tiszteletdíjakat és az elmaradhatatlan (vagyonokat érő, limitált példányszámú) órákat. Ezzel Allen a verseny történetének legfiatalabb nyerője természetesen.

Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget és a gördülékeny lebonyolítást, valamint Kováts Viki kolleginánknak, aki a helyszínről szolgáltatta az információkat! Jó hírünk, hogy nem ez volt az utolsó élő közvetítés! Hamarosan jelentkezünk a következő állomásról, élőben Londonból!

Hozzászólások