Golf - Tiger Woods visszatérésére még várni kell
Tiger Woods visszatérésére még várni kell
Forrás: Getty Images

Tiger Woods visszatérésére még várni kell

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2014/05/20 08:51

Tiger Woods hétfőn 60 hét után elvesztette világelsőségét, ám hogy mikor lesz esélye arra, hogy visszaszerezze, azt még maga sem tudja. A volt világelső – akit Adam Scott váltott az élen – márciusi hátoperációja óta nem ütött egy valamirevalót a labdába, chip-, és putt-gyakorlatokat azonban már végzett, ugyanakkor a visszatérésére egyelőre még várni kell. Hogy meddig? Pontos dátum nincs, ám egy biztos, az idei US Opent Tiger Woods nélkül fogják megrendezni.

Tiger a június végén esedékes tornáját, a The Quicken Loans National névre keresztelt viadalt promotálta, ám az eseményen természetesen szóba került a sérülése és az esetleges visszatérésének időpontja is. Utóbbival kapcsolatban a rajongókat ki kell ábrándítanunk, pontos dátum ugyanis nincs, legalábbis az orvosok egyelőre még nem közölték a világ legismertebb golfozójával, hogy mikor játszhat ismételten.

Mint ismeretes, Tiger Woods márciusban hátoperáción esett át, miután idegbecsípődése sorozatosan hátráltatta nem csak a játékban, de a mindennapokban is. Woods már a FedEx Kupa tavalyi rájátszása során is szenvedett a sérüléstől, az egyik tornán például egy ütés után egyszerűen térdre rogyott, alig tudta folytatni a játékot. Idén pályafutása legrosszabb idényrajtját produkálta, ám ebben komoly szerepet játszott a hátsérülése. Tornát kellett feladnia, majd visszalépések következtek, végül pedig elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás.

Woodsot március 31-én műtötték meg, jelenleg a rehabilitációs edzéseket végzi, állapotáról ő maga számolt be az újságíróknak.

„Itt már nem arról volt szó, hogy a legmagasabb szinten golfozom-e vagy sem, hiszen nem hogy ütőt nem tudtam fogni a kezembe, de még az ágyból sem tudtam kikászálódni – beszélt az operáció előtti állapotáról Woods. – Minden kétségessé vált. Milyen érzés lesz? Elmúlik valaha a fájdalom? Fel tudok majd kelni egyáltalán az ágyból, tudok majd játszani a gyerekeimmel? Fogok tudni golfozni? Minden kétséges volt pár hónapja.”

Woods azóta már kisebb ütéseket, gurításokat már végzett, ám full-swinget még nem ütött és erre valószínűleg még sokat kell várnia. Az orvosok egyelőre még nem mondták meg mikor térhet vissza, így a 24 nap múlva kezdődő US Opent gyaníthatóan nélküle rendezik.

„A visszatérés nem az én kezemben van – mondta a sajtótájékoztatón Woods. – Engedélyt kell kapnom az orvosaimtól. Egyelőre folytatnom kell a rehabilitációs folyamatot. Mindent úgy kell csinálnom, ahogy az orvosaim tanácsolják. Volt már térd és Achilles sérülésem is, ám azokkal játszottam. Ez most más. Ez most minden eddiginél komolyabb. A hátsérülés nem vicc. Amikor az emberek azt mondják, hogy mozgásukban korlátozottnak érzik magukat egy ilyen problémával, akkor teljességgel meg tudom érteni, hogy mit érezhetnek.”

Woods „háziversenye” a The Quicken Loans National június 26-29. között kerül megrendezésre, azon már elképzelhető, hogy elindul, ám biztosat még nem lehet mondani ezzel kapcsolatban sem.

Woods hiányzása egyáltalán nem tesz jót a PGA Tournak, hiszen távollétében a tornák nézettsége meredeken zuhan lefelé. Az április elejei Masters és a két hete megrendezett The Players Championship nézettsége is évtizedes negatív rekordot hozott, így a rajongók mellett gyaníthatóan Tim Finchem, a PGA Tour komisszáriusa is csak remélni tudja, hogy a visszatérésre nem kell azért olyan sokat várni.

Hozzászólások