Golf - Tiger Woods és Phil Mickelson NFL-legendákkal állhatnak össze a koronavírus ellen!
Tiger Woods és Phil Mickelson NFL-legendákkal állhatnak össze a koronavírus ellen!
Fotó: Europress/AFP

Tiger Woods és Phil Mickelson NFL-legendákkal állhatnak össze a koronavírus ellen!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/04/02 13:01

Bár hivatalosan még nem jelentették be, de mértékadó oldalak információja szerint a színfalak mögött érik a Tiger Woods vs Phil Mickelson csata második felvonása. Az aktív golfozók között a két legeredményesebbnek számító szupersztár két éve csapott össze egymással, a tét nem kevesebb, mint 9 millió dollár volt. Az összecsapás Mickelson győzelmével zárult és most jöhet a visszavágó. A különbség csupán annyi, hogy ezúttal Tiger és Phil társat kapnának, mégpedig Tom Brady és Peyton Manning, két NFL-legenda személyében, a fődíjat pedig a koronavírus-járvány elleni harcra ajánlják fel. 

A Woods - Mickelson összecsapás visszavágójára már régóta fájt a golfrajongók foga és egészen két nappal ezelőttig csak reménykedni lehetett abban, hogy a két gigász ismét megmérkőzik majd egymással. Aztán szerdán Mickelson közösségi oldalán megjelent egy poszt, miszerint a háttérben megkezdődtek az egyeztetések a visszavágóval kapcsolatban. A koronavírus-járvány miatt ugyanakkor az összecsapás dátuma egyelőre még nem ismert. Viszont néhány részletről már megkezdődtek a találgatások. 

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a Tiger-Phil mérkőzés ezúttal nem kétszemélyes ütközet, hanem csapatverseny lenne. A hírek szerint Floridában rendeznék meg és természetesen csak egy forgatócsoport lenne a helyszínen, nézők nem. A televíziós közvetítést a Turner-vállalat bonyolítaná le, tehát valószínűleg a TNT-csatornán lehetne figyelemmel követni, viszont mindenki által ingyenesen. A fődíjat egyelőre még nem számszerűsítették, ám kiindulva abból, hogy az első felvonás során 9 millió dolláros prémiumért játszottak a felek, ennél kevesebb valószínűleg nem lesz, gyaníthatóan inkább több. Egy másik változás még, hogy ezúttal a pénzösszeg nem a győztes zsebében landolna, hanem jótékony célra egészen pontosan a koronavírus-járvány elleni harcra ajánlanák fel. A bejelentés nem is jöhetne jobbkor, egyrészt a világ sportszerető közönsége nagyon ki van már éhezve bármilyen sportközvetítésre, másrészt - és nyilván ez a fontosabb - Amerika napról napra rosszabb helyzetbe kerül, a fertőzöttek és a halottak száma is meredeken nő. 

És akkor nézzük, hogy kik lehetnek Tiger Woods és Phil Mickelson lehetséges csapattársai. A legelső hírek szinte tényként kezelték, hogy Tom Brady és Peyton Manning, tehát két NFL-ikon kaphat majd szerepet. Abszolút logikus, lévén mindkettő nagy név, ráadásul amatőr szinten kiváló golfozók egyaránt. Brady és Manning is részt vett már profi PGA Tour torna Pro-Am versenyén és nem is szerepeltek rosszul. Egy másik verzió szerint Michael Jordan és a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry lennének a kiválasztottak, ami szintén tökéletes, sőt talán még az elsőnél is jobb megoldásnak tűnik. Jordan egyetemes sportikon, milliókat vonz még mindig a képernyő elé, óriási a reklámértéke, nem mellékesen kiválóan golfozik és Woods barátja is. Steph Curry a fiatalok abszolút kedvence, szintén rendelkezik nem elhanyagolható reklámértékkel, valamint profikat megszégyenítő golftudással. 

A golf a baseball-játékosok körében is népszerű, így került képbe a Los Angeles Angels sztárja, Mike Trout, valamint a New York Yankees right fielder-e, Aaron Judge. Idehaza ez a két név nyilván nem hoz lázba annyi szurkolót, mint a Brady-Manning, vagy a Curry-Jordan nevek, ám az Egyesült Államokban legalább akkor sztárok, mint a fentebb említett négyes.

A lehetséges nevek tehát ott vannak már a kalapba, ám a hírek leginkább arról szólnak, hogy végül a két NFL-legenda ragad majd ütőt Woods és Mickelson párjaként. Ami pedig a dátumot illeti, azzal kapcsolatban csupán annyit lehet tudni, hogy két héttel a Major-bajnokságok újraindítása előtt kerülne megrendezésre, egyfajta hírverésként és jótékonysági akcióként. 

Hozzászólások