Golf - Tiger Woods egyszerre fogyasztott Vicodint, marihuánát és Xanaxot
Tiger Woods egyszerre fogyasztott Vicodint, marihuánát és Xanaxot
Fotó: Europress/AFP

Tiger Woods egyszerre fogyasztott Vicodint, marihuánát és Xanaxot


2017/08/15 16:45

Tiger Woods szervezetében öt különböző drog nyomait mutatta ki az a toxikológiai jelentés, amely az után készült, hogy a golfozó sztárt ittas vezetés gyanújával tartóztatták le egy közúti ellenőrzés során, még májusban. A vizeletvizsgálat erős fájdalomcsillapítók, altatók és nyugtatók valamit TCH keverékét mutatta ki, melyek közül az utóbbi a  marihuána kémiai összetevője.

Mint azt mi is megírtuk, a letartóztatás után Woods a Twitteren jelentette be, hogy professzionális segítséget vesz igénybe azért, hogy rendbe tegye a gyógyszerszedési problémáit, melyek állítása szerint a hátfájdalmai kezelése közben alakultak ki.

Tiger Woods segítséggel küzdené le gyógyszerproblémáit | Hosszabbítás

Tiger Woods, a világ leghíresebb golfozója bejelentette, hogy professzionális segítséget vesz igénybe azért, hogy rendbe tegye a krónikus hátfájdalmai miatt kialakult gyógyszerszedési problémáit. A 14-szeres Major-győztes játékos évek óta küzd hátproblémáival, legutóbb áprilisban műtötték meg.

A tizennégyszeres major bajnok múlt héten ártatlannak vallotta magát az ügy tárgyalásán. Woods, aki a negyedik hátműtéte után lábadozik, most várhatóan beismeri a gondatlan vezetést, amely a kisebb vád ellene, ez 12 hónapnyi próbaidőt jelentene.

"Ahogy már korábban is nyilatkoztam, szakszerű segítséget kapok abban, hogy a gyógyszereimet megfelelően szedjem." - mondta hétfőn a golfozó. "Korábban egyedül próbáltam meg kezelni a hátfájdalmaimat, az alvási rendellenességeimet, az álmatlanságomat, de mostanra rádöbbentem, hogy hiba volt, hogy mindezt orvosi segítség nélkül tettem."

Az amerikai sportolót május 29-én a floridai otthona közelében tartóztatták le, miután járőrök találtak rá, ahogy a kocsijában aludt az út szélén. A helyszínen tagadta, hogy alkoholt fogyasztott volna, és azt állította, hogy a számára felírt gyógyszerek váratlan mellékhatásai ütötték ki.

A Palm Beach-i Seriff hivatala által közzétett hivatalos toxikológiai jelentés a következő hatóanyagokat mutatta ki:

  • Hydrocodone (Vicodin)
  • Hydromorphone (Dilaudid)
  • Alprazolam (Xanax)
  • Zolpidem (Ambien)
  • Delta-9 carboxy THC

Tiger Woods egyébként 2013 óta nem tudott tornát nyerni, többször küzdött sérülésekkel is az utóbbi időben. Legutóbb tavaly decemberben tért vissza, egy 15 hónapos kihagyás után, de a hátproblémái miatt február óta ismét nem nem játszik.

via BBC

Hozzászólások